''Možda sam malo čudan...!''

''. . . moj um funkcioniše drugačije od drugih!'' Vozač Ferarija, Šarl Lekler, je istakao da se u pripremama za trke fokusira na svoje slabosti, kako bi što lakše mogao da se suoči sa njima.

Ostali sportovi 12.04.2019 | 19:35
''Možda sam malo čudan...!''
Državljanin Monaka je u prvoj trci sezone ostvario pol poziciju, a na kraju je, uprkos problemima sa agregatom, uspeo da stigne do mesta na podijumu.

“Moj um funkcioniše drugačije od mojih kolega. Pokušavam da se fokusiram na slabosti kako bih mogao što pre da ih eliminišem. Svi vozači kažu da osećaju pritisak ako to čine, ali sa mnom to nije slučaj. Ne znam, možda sam malo čudan“, naveo je Lekler.

21-godišnjak je prošle godine debitovao u “najbržem cirkusu“ kao vozač Zaubera, ali je već u drugoj takmičarskoj sezoni dobio priliku da vozi Ferari, kao zamena za legendarnog Finca Kimija Raikonena.

Lekler je u ekipu stigao kao drugi vozač, ali stručnjaci navode da bi tokom sezone mogao da postane i više od toga, s obzirom na to da je prva zvezda Ferarija, Nemac Sebastijan Fetel, sklon greškama, zbog čega je izgubio trku za šampionskom titulom prošle godine.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar