BL: Jović i Kostić vode u Ligu šampiona!

Jović u 98. minutu srušio Šalke! Tim iz Gelzenkirhena je u subotu bio vrlo blizu da zaustavi seriju Ajntrahta, ali je VAR u nadoknadi vremena na "Feltins Areni" omogućio Luki Joviću da iz penala donese pobjedu gostima - 1:2 (1:1). Filip Kostić asistent.

Fudbal 06.04.2019 | 21:40
BL: Jović i Kostić vode u Ligu šampiona!
Ajntraht po ko zna koji put ove sezone slavi Luku Jovića! Golom sa penala u devetom minutu sudijske nadoknade, mladi srpski napadač doneo je tri velika boda timu iz Frankfurta koji je pregrmeo možda i najteže gostovanje do kraja sezone. U Gelzenkirhenu posle 100 minuta igre, Šalke - Ajntraht 1:2. Treba pomenuti još jednu izvrsnu partiju Filipa Kostića koji je asistirao za prvi pogodak gostiju, kao i gol Marka Grujića, čija je Herta, doduše, neočekivano poražena u Berlinu od Fortune - 1:2.  

Vrhunac drame na Feltins areni dogodio se u poodmakloj nadoknadi vremena. Koliko je Jović zaslužan za trijumf Ajntrahta barem isto toliko zasluga ide na račun Filipa Kostića, jer pored toga što je divno uposlio Ante Rebića krilni napadač našeg nacionalnog tima iznudio je i penal. Posle njegovog udarca lopta je pogodila u ruku jednogf igrača domaćeg sastava i arbitar je pokazao na belu tačku. 

Luka Jović pokazao je još jednom od kakvog je materijala sazdan, stisnuo je petlju, stavio loptu na 11 metara, prišao s puno samopouzdanja i pogodio pod prečku. Za 17. gol u sezoni i proboj na drugo mesto bundesligaške liste strelaca...  

Mijata Gaćinovića nije bilo u kombinaciji za tim zbog povrede, dok je Matija Nastasić odigrao svih 90 minuta za Šalke. 

Marko Grujić upisao se po četvrti put u listu strelaca ove sezone, bio je to izjednačujući pogodak za Berlince u meču sa Dizeldorfom, međutim to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz. Fortuna je po drugi put povela preko Benita Ramana i kasnije sačuvala tu prednost...

Fantastičan meč odigrali su Leverkuzen i RB Lajpcig na Baj areni. Posle sjajnih 45 minuta domaćeg tima koji je nakon dva ubedljiva poraza nagovestio da bi trijumfom mogao da se vrati u borbu za Ligu šampiona, četa Ralfa Rangnika očitala im je pravu pravcatu fudbalsku lekciju i viđeni poraz pretvorila u pobedu. Pogocima Kaija Haverca Lever je imao 2:1 na poluvremenu, a onda je usledio veleobrt kakav se ne viđa često. Do 63. minuta nevidljivi Timo Verner poravnao je na 2:2, Emil Forsberg sa penala pogodio za 2:3, da bi Mateus Kunja velemajstorskim golom stavio tačku na ovaj susret. Roling i šmekerska završnica "bockanjem" preko Hradeckog. 

Očekivana tri boda uzeo je Volfzburg protiv otpisanog Hanovera - 3:1. Gosti jesu poveli, ali nisu imali snage za nešto više. Dva puta Renato Stefen i Rusion opravdali su Vukovima epitet favorita. Na kraju, u utakmici koja je mogla da Štutgartu značajno poveća šanse za opstanak samo 1:1. Nirnberg je čak vodio na Mercedes Benc areni, da bi Ozan Kabak postavio konačnih 1:1. 

U sjeni jubilarnog stotog "Der Klasikera" između Bajerna i Borusije iz Dortmunda na "Alijanc Areni" (18.30), koji bi mogao u dobroj mjeri da odluči i pitanje šampiona Njemačke, odigrani su i ostali susreti 28. kola Bundeslige.

Svakako najzanimljiviji je bio dvoboj u Gelzenkirhenu, gdje je na noge "posrnulom" Šalkeu stigao zahuktali Ajntraht iz Frankfurta, koji je u subotu ipak nastavio ubitačnu seriju s ciljem plasmana u Ligu šampiona.

ŠALKE - AJNTRAHT 1:2 (1:1)

Ajntraht je upisao šesti uzastopni trijumf u Bundesligi i to pred gostovanje Benfiki u četvrtfinalu Lige Evrope narednog četvrtka.

Iako se činilo da će utakmica pred više od 60.000 navijača biti okončana podjelom bodova, u osmom minutu sudijske nadoknade dosuđen je penal za Ajntraht zahvaljujući video snimku, a siguran egzekutor bio je Luka Jović!

Reprezentativac Srbije, kojeg traže najveći evropski klubovi, postigao je svoj 17. pogodak i drugi je strijelac Bundeslige iza Roberta Levandovskog iz Bajerna, koji ima dva gola više.

Jović je kao dvostruki strijelac bio junak trijumfa nad Šalkeom i u prvom dijelu sezone, a danas je ponovo bio uspješniji od sunarodnika iz domaće ekipe Matije Nastasića, koji je odigrao svih 90 minuta za Šalke.

Trener "orlova" Adi Hiter izostavio je Mijata Gaćinovića jer se još nije oporavio od povrede, ali su se u sastavu Ajntrahta od prvog minuta našli druga dvojica reprezentativaca Srbije Luka Jović i Filip Kostić, koji su bili junaci ubjedljive pobjede u prošlom kolu nad Štutgartom (3:0).

Već u četvrtom minutu Jović se našao u odličnoj prilici, ali mu je odbranio Aleksander Nubel, da bi samo osam minuta kasnije ipak morao da vodi loptu iz svoje mreže.

Strijelac je bio Ante Rebić poslije sjajne asistencije Filipa Kostića, koji je hrvatskog napadača "spojio" sa golmanom Šalkea, a Hrvat majstorski zaobišao Nubela i ćušnuo loptu u mrežu - 0:1.

Gotovo u sljedećem napadu Nubel je spasio Šalke nakon odličnog udarca Martina Hinteregera izvadivši loptu ispod prečke, da bi domaćin uzvratio u 21. minutu praktično iz prve šanse.

Poslije centaršuta s desne strane iz slobodnog udarca, najviše je skočio Bril Embolo, međutim istakao se i golman Ajntrahta Kevin Trap odbranivši njegov udarac. Ipak, Suat Serdar je pospremio odbijenu loptu u mrežu - 1:1.

Do odlaska na odmor Ajntrahtu je dosuđen i penal poslije faula nad Rebićem, ali je arbitar Saša Štegeman poništio odluku poslije konsultovanja VAR-a.

Golman frankfurtskog tima Kevin Trap je u nastavku odbranama dva puta spriječio preokret Šalkea odbranivši udarce Danijela Kaliđurija i Serdara, a do samog kraja jedino vrijedno pomena bilo je isključenje strijelca za Šalke Suata Serdara u petom minutu sudijske nadoknade.

A onda je u sedmom minutu arbitar pokazao na "bijelu tačku" nakon pregledavanja VAR-a. Lopta je pogodila u ruku nekog od igrača Šalkea, nakon udarca Kostića, a Jović je hladokrvno poslao loptu pod prečku - 1:2!

Novom pobjedom, 15. u sezoni, Ajntraht je zadržao četvrtu poziciju na tabeli koja vodi u Ligu šampiona, ali se frankfurtska ekipa ipak nije približila RB Lajpcigu, koji je pobjedom "iz keca u dvojku" na gostovanju u Leverkuzenu (2:4) zadržao tri boda ispred "orlova".

Odličan meč odigrali su i fudbaleri Bajera i RB Lajpciga u duelu pretendenata za Ligu šampiona, a pobjedu su odnijeli gosti poslije preokreta (2:4), pokvarivši maesteralnu partiju mladog Kaja Haverca, dvostrukog strijelca za "apotekare".

Srpski fudbaler iz Herte Marko Grujić postigao je pogodak i poljubio loptu u Berlinu, ali je njegov tim poražen na Olimpijskom stadionu od Fortune iz Dizeldorfa (1:2).

Ukupno je Haverc postigao 12 golova i izjednačio se na listi najboljih strijelaca Bajera sa Kevinom Folandom, ali i postao jedini fudbaler rođen 1999. godine sa tolikim učinkom u top pet najvećih liga Evrope.

Ipak, Bajer je ostao kratkih rukava nakon pogodaka Marsela Sabicera, Tima Vernera, Emila Forsberga iz jedanaesterca, ali jedan od najljepših postigao je Mateus Kunja u 84. minutu kojim je "ovjerio" pobjedu gostiju iz Lajpciga.

Brazilac je rolingom "okrenuo" svog čuvara, a potom majstorski lobovao istrčalog Lukaša Hradeckog.

BUNDESLIGA, 28. kolo

Bajer Leverkuzen - RB Lajpcig 2:4 (2:1)
/Haverc 11 pen, 21 - Sabicer 16, Verner 64, Forsberg 71 pen, Kunja 84/

Herta - Fortuna Dizeldorf 1:2 (1:1)
/Šteger 41 autogol - Raman 35, 61/

Šalke - Ajntraht Frankfurt 1:2 (1:1)
/Rebić 12/

Štutgart - Nirnberg 1:1 (0:1)
/Kabak 75 - Pereira 43/

Volfzburg - Hanover 3:1 (1:1)
/Štefen 32, 71, Rusilon 78 - Vejdant 30/

Bajern - Borusija Dortmund 5:0 (4:0)
/Humels 10, Levandovski 17, 89, Martinez 42, Gnabri 43/

Nedjelja

Augzburg - Hofenhajm (15.30)
Borusija Menhengladbah - Verder Bremen (18.00)

Igrano u petak

Majnc - Frajburg 5:0 (3:0)
/Boetijus 20, Mateta 25, 33, 76, Onisivo 73/

TABELA: Bajern Minhen 64, Borusija Dortmund 63, RB Lajpcig 55, Ajntraht 52, Borusija Menhengladbah (-1) 47, Volfsburg 45, Verder (-1) 42, Bajer Leverkuzen 42, Hofenhajm (-1) 41, Fortuna 37, Herta 35, Majnc 33, Frajburg 32, Šalke 26, Augzburg (-1) 25, Štutgart 21, Nirnberg 17, Hanover 14.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar