Zidan ne bi da umanji Atletikov učinak!

Godinama su tu! Realov trener pohvalio gradskog rivala i još jednom ponovio da će Real pretrpeti promene u igračkom kadru po završetku sezone.

Fudbal 06.04.2019 | 10:15
Zidan ne bi da umanji Atletikov učinak!
Povratkom Zinedina Zidana na klupu Real Madrida nije se mnogo toga promenilo kada je u pitanju slika na terenu.

Ekipa i dalje igra neubedljivo, mada Francuz smatra da je uprkos porazu od Valensije (1:2) to bilo dobro, "samo što lopta nije htela u gol".

"Sviđa mi se kako smo igrali. Nedostajalo nam je golova, jeste Benzema pogodio ali tada je već bilo kasno. Ekipa trenutno prolazi kroz težak period, ali su igrači bili posvećeni na terenu", rekao je Zidan na konferenciji za medije uoči novog izazova.

Na Santjago Bernabeu u subotu (18.15) stiže Eibar sa našim Markom Dmitrovićem, što je i bio povod za razgovor sa novinarima, međutim, španske kolege - jasno - mnogo više interesovale su neke druge teme nego sam duel sa jedanaestoplasiranim timom Primere.

Najviše pitanja bilo je o dolascima/odlascima igrača, ali je Zidan na sva odgovarao diplomatski.

"Biće promena za sledeću sezonu, ali nećemo sada pričati o tome. Sve što trenutno želim jeste da dobro privedemo kraju ovu sezonu. Trenutno ne mogu da pričam o tome ko će doći ili otići".

U centru pažnje predstojećeg vikenda u Primeri će biti duel vodeće Barselone i drugoplasiranog Atletika. Katalonci imaju osam bodova prednosti, a 13 više od trećeplasiranog Reala.

Po mišljenju Dijega Simeonea, Atletiko je ove sezone preoteo Realu ulogu "najvećeg rivala" Barselone.

"Ne želim da umanjujem Atletikov učinak ove sezone. Igraju dobro, konkurentni su i dalje za titulu, ali tako je već godinama. I Real je konstantno tu, željan trofeja u svim takmičenjima i to se neće promeniti, to je tradicija ovog kluba", jasan je Zidan.

"Razumem da navijači Reala žele da gledaju pobede. To je normalno, jer su navikli da Real pobeđuje, ali nekada mora i da se prizna da je sezona teška, da ne ide sve kao što ste zamislili. Jedino što možemo jeste da se trudimo da odigramo dobro ove preostale utakmice. Igrači moraju da shvate da će u slučaju novih poraza situacija biti još teža", zaključio je Francuz.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar