Cvajta: Istorija u Firtu!

Grojter i Dinamo bez golova posle 15 godina! Prvi put u međusobnim okršajima ovih rivala zabeležen je najnepopularniji rezultat.

Fudbal 04.04.2019 | 21:30
Cvajta: Istorija u Firtu!
Propustio je Grojter Firt lepu šansu da se trijumfom odlepi još malo od opasne zone. Njegova pozicija nije ugrožena, daleko su Zeleni od borbe za opstanak u Cvajti, ali žaliće za pobedom nad borbenim Dinamom iz Drezdena barem zbog prilika koje su propustili danas u zaostalom meču Cvajte.

Nerešeni rezultat bez golova zadovoljiće trenere oba tima, ali ne i ljubitelje fudbala koji su posmatrali rušenje jedne lepe tradicije u Firtu. Naime, prvi put u 15-godišnjoj istoriji međusobnih duela ovih ekipa Grojter i Dinamo su odigrali utakmicu bez golova. Od 2004. na ovamo u prethodnih 13 međusobnih utakmica zabeležen je barem po pogodak, a večeras ništa.

Najbolju je propustio kapiten domaćina Marko Kaliđuri koji je u 61. minutu majstorski uhvatio volej na penaltiku, ali i pogodio samo levu stativu gostujućeg gola. Dobru šansu da Grojteru donese trijumf promašio je i nekadašnji vezista Bajerna Džulijan Grin koji je dobro ciljao sa 18 metara, ali se i golman Dinama Šubert istakao dobrom odbranom u 75. minutu. 

Do pobede je lako na kraju mogao da dođe i Dinamo, a najbolju priliku za goste propustio je Ozman u 88. minutu kada je prebacio čitav gol na centaršut Eriha Berka. Dakle, golova je moglo biti, ali su se golmani potrudili da sruše lepu tradiciju. 

NEMAČKA 2 - zaostali meč

Grojter Firt - Dinamo Drezden 0:0

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar