Цвајта: Историја у Фирту!

Гројтер и Динамо без голова после 15 година! Први пут у међусобним окршајима ових ривала забележен је најнепопуларнији резултат.

Фудбал 04.04.2019 | 21:30
Цвајта: Историја у Фирту!
Пропустио је Гројтер Фирт лепу шансу да се тријумфом одлепи још мало од опасне зоне. Његова позиција није угрожена, далеко су Зелени од борбе за опстанак у Цвајти, али жалиће за победом над борбеним Динамом из Дрездена барем због прилика које су пропустили данас у заосталом мечу Цвајте.

Нерешени резултат без голова задовољиће тренере оба тима, али не и љубитеље фудбала који су посматрали рушење једне лепе традиције у Фирту. Наиме, први пут у 15-годишњој историји међусобних дуела ових екипа Гројтер и Динамо су одиграли утакмицу без голова. Од 2004. на овамо у претходних 13 међусобних утакмица забележен је барем по погодак, а вечерас ништа.

Најбољу је пропустио капитен домаћина Марко Калиђури који је у 61. минуту мајсторски ухватио волеј на пеналтику, али и погодио само леву стативу гостујућег гола. Добру шансу да Гројтеру донесе тријумф промашио је и некадашњи везиста Бајерна Џулијан Грин који је добро циљао са 18 метара, али се и голман Динама Шуберт истакао добром одбраном у 75. минуту. 

До победе је лако на крају могао да дође и Динамо, а најбољу прилику за госте пропустио је Озман у 88. минуту када је пребацио читав гол на центаршут Ериха Берка. Дакле, голова је могло бити, али су се голмани потрудили да сруше лепу традицију. 

НЕМАЧКА 2 - заостали меч

Гројтер Фирт - Динамо Дрезден 0:0

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар