Interovi navijači: Ne pjevajte kad Ikardi da gol!

Maurito se pomirio sa Spaletijem i Perišićem, hoće li i sa tribinom?

Fudbal 05.04.2019 | 08:45
Interovi navijači: Ne pjevajte kad Ikardi da gol!
Kad bi se gledalo samo rezultatski i na osnovu učinka, ispalo bi da je povratak Maura Ikardija u Interov tim bio pogodak u centar mete. Argentinski napadač dao je gol, iznudio penal i crveni karton, upisao asistenciju i uz Roberta Galjardinija bio najbolji pojedinac u dresu Nerazura na, za njih, tradicionalno neprijatnom gostovanju Đenovi, ali...

Fudbalski kvaliteti ionako nikad nisu bili sporni. Ljudski – jesu. Njih u prvi plan stavljaju navijači milanskog velikana, ražalovanom kapitenu zameraju da se postavio iznad kluba, da je folirao povredu kolena, da je tražio na sve načine veću platu u novom ugovoru... I mnogo toga još. Zato su pre dva dana izdali saopštenje u kome kažu da Maurito ne poseduje karakter kako bi i dalje bio član tima, da bi sinoć na „Marasiju“ s reči prešli na dela. Vođe grupe Kurva Nord su jasno signalizirale ostatku tribine da ne peva Ikardiju pošto je iz jedanaeasterca duplirao vođstvo Intera. Naredba je prihvaćena, pa je tako ispalo da se niko u Kolumbovom gradu nije obradovao pogotku 26-godišnjeg napadača.

Njegovom prvom posle 109 dana, a ukupno 123. za Inter čime se na večnoj listi klupskih strelaca poravnao sa Bobom Vijerijem i sigurno će ga nadmašiti. Samo, da li će to biti dovoljno za pomirenje? Za ekipu, izgleda, hoće, jer se pozdravio sa donedavno najvećim protivnikom Ivanom Perišićem, kome je i asistirao za treći gol. Sa trenerom Lučanom Spaletijem je na nekoj vrsti tihog primirja, kako su odnos krstili italijanski mediji, a sa navijačima?

Hm, pre nekoliko godina izbile su prve vranice na relaciji Ikardi-tribina, pa je sve rešeno tako što je Mauro davao golove i vratio Inter u Ligu šampiona. Ima i ona da ništa ne uspeva kao uspeh, pa ako ovako nastavi i u konkurenciji Rome, Lacija i Milana opet omogući Nerazurima probrano evropsko društvo šanse da izgledi odnose sam će sebi uvećati.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar