Vučić: Fašistički upad Obradovića

Pozivam građane Srbije da ne brinu zbog fašističkog upada Boška Obradovića, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija 04.04.2019 | 12:36
Vučić: Fašistički upad Obradovića
- Želeo sam da se zahvallim veličanstvenim ženama, koje su pokazale da su u stanju da se suprostave fašizmu. Odbranile su insituciju od fašističkog lidera Boška Obradovića - rekao je Vučić povodom današnjeg incidetna ispred Skupštine grada Beograda kada su žene zaposlene u ovoj instituciji napravile "živi zid" sprečivši odbornike Saveza za Srbiju (SzS) da uđu u ovaj objekat.

On je pozvao institucije da reaguju, a na pitanje o najavljenim protestima ispred TV Pink, odgovorio je:

- Neće oni da upadnu u TV Pink jer im to neće biti omogućeno. Nasilje neće biti omogućeno nikome. Država je vagala, ne želeći da nasedne na provokacije. Policija će u nekom trenutku na njihovo nasilje morati da reaguje - rekao je on.

Dodao je da su žeželi da svi vide njihovo nasilje, motorne testere, vešala, šutiranje policajaca.

- To je navika sistem, nije slučajnost. I policija će morati da reaguje - rekao je Vučić.

On je ovim povodom kazao da "fašizam nema budućnost u Srbiji".

- Pozivam gradjane Srbije da ne brinu zbog poslednjeg fašističkog upada Boška Obradovića i njegovih sledbenika u Skupštinu grada Beograda. Izvinjavam se ženama što su morale da trpe napade, fizičke, pretnje šamarčinama koje je direktno izgovarao odbornik Miloš Pavlović, koje su morale da trpe upade u Skupštinu grada nepozvanih lica, jer Obradović nije nikakav odbornik u toj skupštini, nije iz Beograda i nikada se nije kandidovao na beogradskim izborima“ - naglasio je Vučić na vanrednoj konferenciji za medije.

Takođe, on je naveo da je "Obradović upadao sa svojim sledbenicima u želji da blokiraju jednog od fukncionera grada, kao što su radili samo Jobik u Mađarskoj i nacisti pod Adolfom Hitlerom".

- Te fašističke ideje u Srbiji neće proći. Demokratija je oblik koji ćemo da negujemo i u budućnosti - podvukao je Vučić.

On je istakao da Obradovića sledi apsolutna manjina, koja je "veoma agresivna".

- Fašističku ideologiju možemo i moramo da pobedimo samo mi koji želimo demokratsku, ozbiljnu i odgovornu Srbiju - poručio je Vučić, istakavši da "fašističku idelogiju možemo i moramo da pobedimo samo mi koji želimo slobodnu, demokratsku, odgovornu i ozbiljnu Srbiju".

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Re

04.04.2019 10:49

Ko sve kidise na vlast?

ODGOVORITE
Name

Đorđe

04.04.2019 10:54

Interesantno i tačno, ali kako i sve brani vlast...

Name

vaske

04.04.2019 11:19

Dodijajale muke narodu,a te kamenjarke na vratima sto brane Bosku ulaz u Skupstinu, nek idu kuci i brinu o dijeci.

Name

Neđo.4.4.2019

04.04.2019 11:33

g Vučiću dokle ćete tolerisati tu fašističku hordu,takvi su samo za ćorku i najstrožiju kaznu dati im.Vuku Jeremiću zabraniti izlazak iz države,ili mu oduzeti državljanstvo i isterativan.Nebudete te lopove opametili neće biti dobro za državu Srbiju.Preveć ste dozvolili tuđim ambasadama dase petljaju u srbiji.Skot i pojedini amabasadori podržavajute lopove štosam ih naveo.Amerika,Britanija i Nemačka veliko finansiraju,Đilasa,Obradovića,Vuka Jeremića i ostalu bagru dase rasturi Srbija i R Srpska.Skot se ponaša kao daje u Americi a ne u Srbiji.

ODGOVORITE
Name

re Neđo

04.04.2019 12:25

Prvo se informiši o ustrojstvu države, Srbija je parlamentarna demokratija, u Srbiji predsjednik niti sudi niti zatvara, Srbija nije Sjeverna Koreja. S moga gledišta mogu reći da je predsjednik Srbije već odavno izašao iz okvira ustavnih ovlaštenja, premijer i vlada kao da i ne postoje, Srbija nema predsjednički sistem a Vučić se upravo ponaša kao da ima, naravno to niko ne primjećuje a ako primijeti režimski mediji takvu informaciju ne puštaju u javnost. Nadalje, Srbija je po ustavu sekularna država ali na terenu stanje je potpuno drugačije, predsjednik ide kod popova po savjet i mišljenje...veliko je pitanje kada će i da li će ikada Srbija postati normalna država, mislim da će to vrlo teško ići.

Name

Đorđe

04.04.2019 13:21

Za Neđu, pozdrav sa Sokolca...

Name

Neđo.4.4.2019

04.04.2019 14:03

re--a treba da mafija tuče građane,a ostali da ćute.A Vučić bolje da ide patrijahu nego da ide Kajlu Skotu kao Đilas ,Obradovit i ostala stoka.Pametan čovek nikad neće udariti naženske,nego budale kao Obradović i slični.Ako i ti imaš ustrojstvo kao Obradović i ostali ubij se,ako ti nepaše u toj državi napusti.I di u Albaniju tmotije mesto.

Name

Mozes misliti

04.04.2019 13:31

Koji je AV demokrata... zaboravio kasike... zardjale

ODGOVORITE
Name

re

04.04.2019 15:25

Znas li Vucicu da je 15% drzave kojoj si predsjednik okupirano? Znas li gdje su ti granice? Pusti ti Obradovica.

Name

Djuka

04.04.2019 13:58

Samo lagano, demokratski. Cemu zurba? Tekovine evropske i prava svih nasih naroda i narodnosti odlucuju.

ODGOVORITE
Name

Neđo.4.4.2019

04.04.2019 14:19

Djuka-koje ti vidiš tekovine EVROPSKE UNIJE .Ovaka Evropa kakva je sada nema nikakvog prosperiteta.Evropa i NATO suse raspali kada su bombardovali srbiju i brez dozvole Sveta bezbednosti i UENa videćete za par godina gdeće biti EVROPA I NATO.

Name

Rada_Brezicani Gornji Ribnik

04.04.2019 15:30

Neđo, zar ne vidis da se Djuka *ajebava cim pominje "nase narode i narodnosti"? A ono "cemu zurba" je aluzija na EU i MZ koji nas preko 20 godina vode na povodcu bez ikakvog smisla..

Name

Mirko

04.04.2019 15:08

Ovaj Obradovic,Djilas,Jeremic i druzina se puno osilila. Treba ih pod hitno uhapsiti i osuditi za sve nerede koje prave.Krivo im sto ne mogu vise da kradu iz drzavnog budzeta,a ponestalo im novaca.Vucic je za Srbiju ucinio mnogo vise nego bilo ko drugi.Nikad manje nezaposlenih,nikad vise fabrika i nikad vise stranih investicija.Jednostavno da Srbiji nije Vucica ne bi bilo ovako kako je nego puno gore.

ODGOVORITE
Name

Zizi

04.04.2019 15:12

Hapsi provokatore dosta in je vise. Cijeli zivot su paraziti.

ODGOVORITE
Name

veliko postenje

04.04.2019 15:22

sveto trebas vucicu poslat u padinsku skelu da seje kronpir svakbi htjeo da postane car da na praznu glavu da stavi krunu

ODGOVORITE