FRA - Kup: PSŽ će igrati jedno finale!

Bila su mu potrebna dva penala, VAR i crveni karton! Na Parku Prinčeva pao Nant – 3:0.

Fudbal 03.04.2019 | 23:40
FRA - Kup: PSŽ će igrati jedno finale!
PSŽ će igrati bar jedno finale ove sezone! Parižani su se plasirali na završnu sotru masovnijeg takmičenja, pošto su večeras kao domaćini bili bolji od Nanta –3:0.

Iako su bili veliki favoriti, morali su izabranici Tomasa Tuhela da se dobro pomuče kako bi na pleća oborili defanzivno orjentisane Kanarince. Bilo je i stresnih situacija za navijače Svetaca, ali na kraju je na Parku Prinčeva viđensrećan kraj.

Do prednosti protiv Nanta PSŽ je stigao u 29. minutu. Kilijan Mbape je samo odložio loptu za Marka Veratija, a italijanski vezista je opalio po lopti i pogodio dalji ugao.

Jeste PSŽ vodio, ali nije nikako uspeo da do kraja slomi otpor Nanta. Imali su kolosalnu priliku domaćini u 64. minutu. Posle konsultacija sa VAR-om, dobili su penal. Sakcionisano je igranje rukom, ali je Mbape slabo to uradio. Bio je pročitan od strane Nantovog golmana Tatarašanu.

Varat trijumfa za PSŽ bila su otvorena posle crvenog kartona za Kulibalija, defanzivca Nanta.Sa igračem manje Kanarinci više nisu mogli kvalitetno da se brane. Na kraju je dosuđen još jedan penal, a Mbape u 85. minutu nije pogrešio. Na kraju je trijumf podebljao Dani Alves.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar