Džerard: Ne mogu više da te branim!

Kaznićemo te, a novac ide navijačima! Trener Rendžersa jasan posle isključenja Morelosa.

Fudbal 01.04.2019 | 08:45
Džerard: Ne mogu više da te branim!
Poraz može da se teleriše, čak i kad je pretrplej u derbiju, ali za neka ponašanja na nivou tinejdžera nema opravdanja. Tog principa drži se Stiven Džerard koji je odmah posle rezultatskog neuspeha u duelu sa Seltikom (1:2) najavio da če kazniti prvog strelca ekipe, Alfreda Morelosa.

Sve zbog toga što je posle pola sata duela u Glazgovu zaradio crveni karton, jer je laktom udario u lice kapitena domaćeg tima Skota Brauna.

„Biće kažnjen, a kazna će biti finansijska. Novac od sankcije ćemo proslediti navijačima, koji su došli na utakmicu. Mislim da je to jedino ispravno. Ostavio je Morelos saigrače i klub na cedilu, ponovo. Ne mogu više da ga branim. I dalje ga volim, fantastičan je igrač, međutim, predložiću upravi da mu odbije od plate“, objasnio je Džerard šta sleduje strelcu 29 i asistentu za 11 golova ove sezone.

Ima i pravo, jer je kolumbijskom špicu ovo bilo čak peto isključenje ove seozne. Jedino što ga nekadšanji kapiten Liverpula donekle razume podsećajući da mu je protivnik bio, takođe, prgav.

„Igrali smo protiv fudbalera koji voli da provocira (Skot Parker, op.au). Morelos i Kent su bili isprovocirani. Seltikovi navijači imaju pravo da slave pobedu, ali kad vam se unose u loice onda i moj vezista Halidej ima pravo da štiti saigrače. Dečko koji je od početka utakmice provocirao zaslužuje, takođe, da bude kažnjen. Kad si izazvan, jedino ispravno je kazniti oba aktera incidenta. Ipak, sami smo sebi najviše naudili ove sezone kršeći disciplinu. Previše sam neke postupke tolerisao mojim igračima“, dodao je Stiven Džerard.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar