Konte otišao po 20.000.000 evra!

Uskoro opet u sedlu! Italijan sprema za povratak na klupu.

Fudbal 29.03.2019 | 18:15
Konte otišao po 20.000.000 evra!
Danas je dan koji je Antonio Konte čekao mesecima i zaokružio ga crvenom bojom u kalendaru.

Italijan je doputovao u London na arbitražni proces protiv Čelsija u kojem zahteva 20.000.000 evra odštete!

Podsetimo, Italijan je smenjen uoči početka ove sezone pošto je počeo pripreme sa ekipom. Po slovu ugovora mu pripada oko 11.000.000 evra obeštećenja, ali zbog toga što ga Čelsi nije na vreme obavestio o otkazu i ostavio ga bez šanse da tokom leta nađe novi klub, Italijan traži celih 20.000.000 evra odšteta. Arbitražni proces će biti završen u narednih 10 do 14 kada će se znati koliko tačno obeštećenje će od Plavaca dobiti Konte.

A posle toga će biti slobodan da izabere novi klub. Zbog čekanja arbitražnog procesa i vezanosti za Čelsi, Konte prethodnih meseci nije mogao da preuzme nijedan zainteresovani kliub. Pominjao se kao moguće rešenje u Mančester Junajtedu pre Solskjera, u Realu pre povratka Zidana, u Pari Sen Žermenu dok Tuhel nije produžio ugovor, u Milanu kada je Gatuzo bio pred otkazom... Sve te opcije više nisu aktuelne i ostaje mu samo jedna – Inter.

Nerazuri su tokom sezone razmišljali o Konteu kada je Spaleti bio na rubu otkaza. Međutim, direktorMarota je rešio da izgura sa aktuelnim trenerom do kraja. Tada će Spaleti vrlo verovatno dobiti otkaz, aMarotin prvi pik je Konte kojeg je doveo i u Juventus.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar