Adetokunbo: Čemu bliskost sa rivalima?!

"Grčki čudak", koji bi ove sezone mogao da dobije MVP trofej, ne želi da ga prijateljstva van terena sputavaju na terenu.

Košarka 31.03.2019 | 15:30
Adetokunbo: Čemu bliskost sa rivalima?!
Generacija Lebrona Džejmsa napravila je otklon od prakse koja je decenijama važila u NBA ligi, tako što su najveći asovi, u teoriji rivali za šampionski prsten i individualna priznanja, sklapali prijateljstva, zajedno išli na odmore, naposletku i regrutovali jedni druge, kako bi kao saigrači zajedno radili na ostvarivanju sportskih ciljeva.

As Milvoki Baksa, reprezentativac Grčke Janis Adetokunbo, izjavio je u intervjuu za "ESPN", da nije blizak sa svojim protivnicima i da za to ima konkretan motiv.

"Ako već znam da ću igrati protiv njih, da ćemo godinama biti jedni naspram drugih u plej-ofu, gledam da zadržim distancu i da ne pravim prisne odnose. Ako sam sa nekim previše dobar, možda će očekivati da mu na terenu dam popust, a ja ne želim da me bilo šta sprečava da pružim 100 odsto", izjavio je Adetokunbo.

Kandidat za MVP nagradu dodao je da se u tome ugleda na neke od starih asova.

"Sumnjam da je Kobi (Brajant) ikad bio blizak sa svojim protivnicima. Da li se Kevin Garnet družio sa momcima protiv kojih je igrao? Ili (Majkl) Džordan? Želja za takmičenjem treba da bude iznad svega", naglasio je Adetokunbo.

Njegovi Baksi već nedeljama su vlasnici najboljeg skora u ligi (trenutno 56-19) i imaju odlične izglede da u plej-of uđu sa prednošću domaćeg terena sve do eventualnog nastupa u velikom finalu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar