Адетокунбо: Чему блискост са ривалима?!

"Грчки чудак", који би ове сезоне могао да добије МВП трофеј, не жели да га пријатељства ван терена спутавају на терену.

Кошарка 31.03.2019 | 15:30
Адетокунбо: Чему блискост са ривалима?!
Генерација Леброна Џејмса направила је отклон од праксе која је деценијама важила у НБА лиги, тако што су највећи асови, у теорији ривали за шампионски прстен и индивидуална признања, склапали пријатељства, заједно ишли на одморе, напослетку и регрутовали једни друге, како би као саиграчи заједно радили на остваривању спортских циљева.

Ас Милвоки Бакса, репрезентативац Грчке Јанис Адетокунбо, изјавио је у интервјуу за "ЕСПН", да није близак са својим противницима и да за то има конкретан мотив.

"Ако већ знам да ћу играти против њих, да ћемо годинама бити једни наспрам других у плеј-офу, гледам да задржим дистанцу и да не правим присне односе. Ако сам са неким превише добар, можда ће очекивати да му на терену дам попуст, а ја не желим да ме било шта спречава да пружим 100 одсто", изјавио је Адетокунбо.

Кандидат за МВП награду додао је да се у томе угледа на неке од старих асова.

"Сумњам да је Коби (Брајант) икад био близак са својим противницима. Да ли се Кевин Гарнет дружио са момцима против којих је играо? Или (Мајкл) Џордан? Жеља за такмичењем треба да буде изнад свега", нагласио је Адетокунбо.

Његови Бакси већ недељама су власници најбољег скора у лиги (тренутно 56-19) и имају одличне изгледе да у плеј-оф уђу са предношћу домаћег терена све до евентуалног наступа у великом финалу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар