Vranješ noć proveo u pritvoru sa migrantima

Fudbaler je prošlog četvrtka putovao u rodnu Banjaluku kako bi proveo vikend s porodicom i prijateljima. Međutim, na povratku u Šarloa doživeo je neugodno iznenađenje.

Zabava 27.03.2019 | 14:56
Vranješ noć proveo u pritvoru sa migrantima
Ognjen Vranješ, fudbaler Anderlehta poznat po nedavnoj aferi sa pevačicom Jelenom Karleušom, čije gole fotografije su isplivale u javnost, uhapšen je u ponedeljak na aerodromu Šarloa budući da nije imao valjanu dozvolu boravka.

Ognjen Vranješ je u ponedeljak uhapšen na aerodromu u Šarloa kao izbeglica bez papira, a proveo je noć u zatvorenom centru sa migrantima i izbeglicama, prenosi Klix.
Fudbaler je prošlog četvrtka putovao u rodnu Banjaluku kako bi proveo vikend s porodicom i prijateljima. Međutim, na povratku u Šarloa doživeo je neugodno iznenađenje. Na kontroli pasoša u Belgiji je ustanovljeno kako mu je boravišna dozvola istekla. Policajci su ga od tada tretirali kao ilegalnog u državi i zabranili mu ulazak na teritoriju Belgije.

– Zaustavljena osoba je tvrdila da je igrač Anderlehta, ali nije mogla pružiti niti jedan dokaz za to – napisao je odgovorni službenik u zapisnik, prenosi Klix.

Budući da BiH ne pripada Evropskoj uniji, Vranješ je morao imati uz sebe validnu vizu ili dokument o dozvoli boravka. Vranješ ima takvu dozvolu boravka na temelju ugovora o radu s Anderlehtom, ali je prošlog meseca ona obustavljena.

Policija je potpisala izjavu kako će ga prema proceduri poslati nazad u BiH, ali kako tu noć nije bilo letova za Banjaluku prebačen je u centar, blizu aerodroma. Tamo je proveo noć.

Već ujutro policija je dobila potrebne papire za puštanje Vranješa pa su mu omogućili pristup teritoriji Belgije. Inače, Ognjen Vranješ je došao u žižu javnosti zbog afere sa Jelenom Karleušom.

Novosti
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar