Hejvord podržao Nurkića i zakucao na ONOM košu!

As Seltiksa na srpskom jeziku pozdravio centra Portlanda, koji je doživeo jezivu povredu, sličnu Hejvordovoj iz oktobra 2017. godine.

Košarka 27.03.2019 | 18:45
Hejvord podržao Nurkića i zakucao na ONOM košu!
Povreda Jusufa Nurkića, koji je preksinoć slomio nogu u drugom produžetku utakmice Portland - Bruklin, šokirala je čitav košarkaški svet, pa tako i brojne NBA igrače, koji su centru iz Bosne i Hercegovine poželeli što brži oporavak i povratak na teren u još jačem izdanju.

Krilni igrač Boston Seltiksa Gordon Hejvord preko Twittera mu je uputio poruku na srpskom jeziku, koja ima posebnu težinu zato što je upravo on pretprošle jeseni doživeo sličnu povredu i zbog nje propustio čitavu sezonu 2017/18.

Hejvord je 18. oktobra 2017. godine nastradao posle samo pet minuta igre u debitantskom nastupu za "kelte"!

To se desilo na gostovanju Klivlend Kavalirsima, a raspored je hteo da ekipa Bostona prve večeri nakon Nurkićeve povrede gostuje baš u Klivlendu!

Hejvord je prodorom i zakucavanjem u finišu druge četvrtine, na istom onom košu pod kojim mu je 17 meseci ranije pukla leva noga, pokazao na simboličan način da vreme i jaka volja mogu da nadvladaju i takve pehove...

On posle duge pauze, pruža partije po sistemu "toplo-hladno", ali u proseku beleži respektabilnih 10,9 poena, 4,4 skokova i 3,4 asistencija. Povratak u Ol star formu, iz vremena kada je nosio dres Jute, ipak će morati da sačeka sezonu 2019/20.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar