Repeša: U plej-ofu ne može bez odbrane!

Trener Budućnosti ukazao na detalje koji mu se nisu svideli u igri njegovog tima i naglasio da će u Podgorici morati mnogo bolje. Pre svega u odbrani.

Košarka 26.03.2019 | 10:15
Repeša: U plej-ofu ne može bez odbrane!
Šampion ABA lige suočen je sa imperativom pobede.

Na gostovanju u Zagrebu, košarkaši Budućnosti izgubili su od Cedevite i u nedelju od 19 časova moraće da pobede u "Morači" da bi vratili seriju u "Draženov dom".

Uzbudljiv meč pred 3.500 gledalaca odlučen je u finišu, nakon što je ekipa Jasmina Repešeserijom neiskorišćenih zicera ispustila šansu da ostane u igri do kraja, što su borbeni domaćini iskoristili i pobedili.

Posle utakmice, hrvatski stručnjak na klupi crnogorskog tima čestitao je Cedeviti i govorio o greškama svog tima.

"Mislim da nekoliko stvari nije bilo na nivou koji je potreban za utakmicu plej-ofa. Uz sve pojedinačne probleme koje smo imali, u prvom poluvremenu je to ipak ličilo na nešto. U drugom delu smo primili 53 poena i to dovoljno govori da se sa takvom odbranom ne može dobiti utakmica na ovom nivou, u plej-ofu", naglasio je Repeša.

"Jednostavno, ne postoji ekipa koja bez odbrane može doći do trofeja, odnosno do druge runde", dodao je on.

Kao jedan od osnovnih problema, trener Budućnosti naglasio je to da njegovih tim nije uspeo da "uvede" neke bitne igrače u meč.

On je otkrio na kojim detaljima će posebno insistirati u pripremi drugog meča.

"Postoji velika rezerva i možemo odigrati bolje, uključujući defanzivni skok i odbranu 'jedan na jedan' odbranu, gde su nas 'probijali' i posle prvog dodavanja dolazili do laganih poena. Sve zajedno nije bilo dobro, ali ovo je 1:0 i moramo dobro da analiziramo sve što se desilo večeras. Da drugu utakmicu odigramo puno bolje nego večeras".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar