PDP: Dosljedna opozicija Vladi

PDP će ostati dosljedna, ozbiljna i odgovorna opozicija Vladi Republike Srpske, stav je Predsjedništva partije.
"Vlada će u PDP-u imati ozbiljnog i poštenog političkog sagovornika koji je spreman da podrži dobra rješenja koja su u interesu građana i Republike Srpske, ali ćemo ostati najoštrija opozicija svakoj odluci koja nije u tom interesu", poručuje PDP.  

Republika Srpska 22.03.2019 | 18:02
PDP: Dosljedna opozicija Vladi
Imajući u vidu činjenicu da je nakon opštih izbora prošle godine došlo do ozbiljne političke prekompozicije u Republici Srpskoj, te razumijevajući potrebu za postojanjem snažne političke organizacije sposobne da realizuje najvažnije nacionalne zadatke i potrebe građana Republike Srpske, Partija demokratskog progresa će još aktivnije djelovati sa ciljem da u naredne četiri godine postane snažnija politička partija u Republici Srpskoj, zaključak je sjednice Predsjedništva Partije demokratskog progresa, održane danas u Banjaluci.

Predsjedništvo PDP-a je donijelo odluku da će PDP u narednom periodu podržati sva politička rješenja i dogovore koji su u skladu načelima „Programa obnove Republike Srpske“, kao što su vladavina prava, jačanje demokratskih institucija i poboljšanja životnog standarda građana, ali neće podržati bilo šta što je u suprotnosti sa programom PDP-a i sa potrebama i interesima građana Republike Srpske.

PDP će ostati dosljedna, ozbiljna i odgovorna opozicija Vladi Republike Srpske, stav je Predsjedništva partije.

"Vlada će u PDP-u imati ozbiljnog i poštenog političkog sagovornika koji je spreman da podrži dobra rješenja koja su u interesu građana i Republike Srpske, ali ćemo ostati najoštrija opozicija svakoj odluci koja nije u tom interesu". navodi PDP. 

PDP smatra da koalicioni blok koji čini trenutno Vladu nema dovoljno kredibiliteta, političkih ideja i poštenih kadrova sposobnih da modernizuju i unaprijede Republiku Srpsku, te je ukazuje da je njihov politički zadatak jačanje PDP-a kao budućeg nosioca nove, sposobnije i dinamičnije vlasti.

"Stav PDP-a uvijek je bio da politički predstavnici Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH moraju da razgovaraju uprkos svim političkim razlikama i neslaganjima u samoj Republici Srpskoj, i iz tog razloga je važno da su konačno i druge političke opcije iz Srpske prihvatile stav PDP-a da se na nivou zajedničkih institucija treba braniti interes Republike Srpske i njenih građana bez obzira na koalicionu orijentaciju jednako snažno i kroz vlast kao i kroz opoziciono djelovanje". 

PDP je najavio da će u narednim danima i sedmicama sklopiti sporazume sa političkim strankama i istaknutim pojedincima koji će svoj politički angažman nastaviti u okviru PDP-a.

(BN) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dajte Molim Vas

23.03.2019 08:08

Doslednost=navodno postenje kada te nece niko.Bio bi i Čavić posten i dosledan da mu nije ponuđeno.

ODGOVORITE