ПДП: Досљедна опозиција Влади

ПДП ће остати досљедна, озбиљна и одговорна опозиција Влади Републике Српске, став је Предсједништва партије.
"Влада ће у ПДП-у имати озбиљног и поштеног политичког саговорника који је спреман да подржи добра рјешења која су у интересу грађана и Републике Српске, али ћемо остати најоштрија опозиција свакој одлуци која није у том интересу", поручује ПДП.  

Република Српска 22.03.2019 | 18:02
ПДП: Досљедна опозиција Влади
Имајући у виду чињеницу да је након општих избора прошле године дошло до озбиљне политичке прекомпозиције у Републици Српској, те разумијевајући потребу за постојањем снажне политичке организације способне да реализује најважније националне задатке и потребе грађана Републике Српске, Партија демократског прогреса ће још активније дјеловати са циљем да у наредне четири године постане снажнија политичка партија у Републици Српској, закључак је сједнице Предсједништва Партије демократског прогреса, одржане данас у Бањалуци.

Предсједништво ПДП-а је донијело одлуку да ће ПДП у наредном периоду подржати сва политичка рјешења и договоре који су у складу начелима „Програма обнове Републике Српске“, као што су владавина права, јачање демократских институција и побољшања животног стандарда грађана, али неће подржати било шта што је у супротности са програмом ПДП-а и са потребама и интересима грађана Републике Српске.

ПДП ће остати досљедна, озбиљна и одговорна опозиција Влади Републике Српске, став је Предсједништва партије.

"Влада ће у ПДП-у имати озбиљног и поштеног политичког саговорника који је спреман да подржи добра рјешења која су у интересу грађана и Републике Српске, али ћемо остати најоштрија опозиција свакој одлуци која није у том интересу". наводи ПДП. 

ПДП сматра да коалициони блок који чини тренутно Владу нема довољно кредибилитета, политичких идеја и поштених кадрова способних да модернизују и унаприједе Републику Српску, те је указује да је њихов политички задатак јачање ПДП-а као будућег носиоца нове, способније и динамичније власти.

"Став ПДП-а увијек је био да политички представници Републике Српске у заједничким институцијама БиХ морају да разговарају упркос свим политичким разликама и неслагањима у самој Републици Српској, и из тог разлога је важно да су коначно и друге политичке опције из Српске прихватиле став ПДП-а да се на нивоу заједничких институција треба бранити интерес Републике Српске и њених грађана без обзира на коалициону оријентацију једнако снажно и кроз власт као и кроз опозиционо дјеловање". 

ПДП је најавио да ће у наредним данима и седмицама склопити споразуме са политичким странкама и истакнутим појединцима који ће свој политички ангажман наставити у оквиру ПДП-а.

(БН) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дајте Молим Вас

23.03.2019 07:08

Доследност=наводно постење када те неце нико.Био би и Чавић постен и доследан да му није понуђено.

ОДГОВОРИТЕ