Adam Džonson već na slobodi!

Odslužio je polovinu kazne zbog seks afere sa maloletnicom i sada je na slobodi.  Adam Džonson pušten s robije! Nekadašnji vezista Midlzbora, Mančester Sitija i Sanderlenda odslužio polovinu kazne.

Fudbal 26.03.2019 | 08:45
Adam Džonson već na slobodi!
Bivši fudbalski reprezentativac Engleske Adam Džonson pušten je ove nedelje iz zatvora u Donkasteru nakon što je odslužio polovinu kazne zbog seks afere sa maloletnicom, prenose britanski mediji.

Bivši krilni fudbaler Mančester Sitija i Sanderlenda iza rešetaka proveo je tri godine i to je duplo manje u odnosu na šest godina koliku je kaznu dobio.

Zbog veze sa 15-godišnjom devojčicom završio je u zatvoru u martu 2016. u trenutku dok je igrao za Sanderlend, koji ga je potom i otpustio.

Ostaje veliko pitanje da li će nastaviti fudbalsku karijeru 31-godišnji Džonson jer su mnogi klubovi sa Ostrva odbacili mogućnost da potpišu ugovor sa njim baš zbog afere, dok je naravno upitna i njegova forma.

Džonson je tokom karijere nastupa još za Midlsbro, Lids i Votford, dok za reprezentaciju Engleske ima 12 utakmica i dva gola.



Jedan od nekada najvećih talenata engleskog fudbala Adam Džonson (31) pušten je danas iz zatvora posle odslužene polovine kazne.

Nekadašnji vezista Midlzbroa, Mančester Sitija i Sanderlenda, osuđen je 2016. na šest godina zatvora nakon što je priznao na suđenju da je imao seksualni odnos sa 15-godišnjom navijačicom u vreme dok mu je tadašnja devojka bila trudna.

Džonson je u društvu oca napustio danas ustanovu u kojoj je služio kaznu, a porodica igrača je zamolila novinare okupljene ispred luksuzne vile nadomak Blekpula da poštuju njegovu privatnost. Ministarstvo pravde Velike Britanije nije želelo da komentariše puštanje na slobodu.

Adam, koji je tokom karijere 12 puta oblačio i dres reprezentacije Engleske, pušten je ranije i zbog dobrog vladanja u zatvoru, a Kristofer Stejsi, kodirektor humanitarne organizacije koja je radila sa fudbalerom tokom robije, izjavio je da Džonson treba da dobije priliku da se vrati na teren.

Podsetimo, Sanderlend je raskinuo ugovor s Džonsonom 11. februara 2016, pet dana nakon što je priznao krivicu. Za one koji su možda zaboravili kako je dobru levicu imao, tu je i video s najlepšim potezima.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar