Zukanović: Da kvalifikacije otvorimo pobjedom!

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, Ervin Zukanović, zadovoljan je dosadašnjim dijelom priprema bh. tima za predstojeće utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. protiv selekcija Jermenije i Grčke.

Fudbal 22.03.2019 | 14:45
Zukanović: Da kvalifikacije otvorimo pobjedom!
"Atmosfera u timu je na visokom nivou, pogotovo nakon dobrog rezultata u Ligi nacija. Lijepo je biti dio reprezentacije i vidjeti saigrače. Treninzi idu dobro, malo nas vrijeme nije poslužilo po pitanju terena, ali trudimo se da se što bolje pripremimo", rekao je Zukanović.

Odbrambeni igrač Đenove s optimizmog očekuje uvodni susret s Jermenima.

"Logično je da u prvoj utakmici svi očekuju da pobijedimo. Vjerujem da ćemo biti skoncentrisani i da ćemo ući maksimalno motivisani u utakmicu, jer laganih protivnika danas nema. Sigurno da nam i Sead Kolašinac može pomoći kada je u pitanju njihov najbolji igrač-Henrik Mkitarjan. U modernom fudbalu nema previše tajni, otprilike se zna sve o svakom protivniku. Imaćemo do utakmice još informacija, tako da ćemo biti spremni".

Zukanović je naglasio da bh. tim u kvalifikacije ulazi s novim selektorom maksimalno motivisan da prvi put izbori nastup na Euro 2020. godine.

"To nam je motiv više, a ako budemo nastavili ovako raditi i igrati, mislim da imamo šanse. Ali, najbitnije je da otvorimo kvalifikacije s pobjedom, onda idemo iz meča u meč", podvukao je Zukanović.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar