Bez Kolarova i Kostića, stižu Gajić i Mladenović!

Na spisku protiv Portugala biće Aleksandar Mitrović i Dušan Tadić, ali i bekovi Milan Gajić i Filip Mladenović.  Krstajić pozvao Mladenovića i Gajića - bez Kolarova i Kostića na Portugal! Nove promene u selekciji Orlova.

Fudbal 21.03.2019 | 21:25
Bez Kolarova i Kostića, stižu Gajić i Mladenović!
Selektor Mladen Krstajić izvršiće određene promene za meč sa Portugalom na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine. 

"Orlovi" će prvi meč u Grupi B i jedan od najtežih u predstojećem ciklusu igrati oslabljeni, jer Aleksandar Kolarov i Filip Kostić definitivno neće moći da pomognu zbog povreda. Iz istog razloga duel će preskočiti i Nemanja Matić, a pošto su preskočili prijateljski susret sa Nemačkom, u reprezentaciju se vraćaju Aleksandar Mitrović i Dušan Tadić.

Selektor Krstajić uputio je i dva naknadna poziva, pa će se "orlovima" priključiti još jedan fudbaler Crvene zvezde i bivši igrač kluba iz Ljutice Bogdana. U pitanju su bekovi – desni Milan Grujić i levi Filip Mladenović, koji trenutno nastupa za Lehiju iz Gdanjska.

Mladenović ima šest nastupa za Srbiju u periodu od 2012. do 2016, dok je Gajić odigrao čak 25 utakmica za mladu reprezentaciju, ali još nije nastupao za "A" selekciju.

Tinjala je dugo nada, ali reprezentacija Srbije na startu kvalifikacija za Prvenstvo Evrope protiv Portugala biće definitivno lišena pomoći Aleksandra Kolarova i Filipa Kostića. Pomenuti tandem nije uspeo da se oporavi od zadobijenih povreda, tako da je selektor Orlova Mladen Krstajić mora ekspresno da reaguje.

Kako piše Blic mladi stručnjak je naknadno uputio pozive levom beku Filipu Mladenoviću, kao i kapitenu mlade reprezentacije Milanu Gajiću. Oni će imati zadatak da popune praznine na bekovskim pozicijama, možda I dobiju šansu od starta.

Posebno se to odnosi na Mladenovića. Mesto uz levu aut liniju u Nemačkoj je zauzeo član Čukaričkog Miroslav Bogosavac. Imao je I svetlih trenutaka, ali bilo bi susret sa Portugalom predstavljao preveliki zalogaj za nekadašnjeg člana Partizana.

Sa druge strane Rukavina je prvi izbor selektora Krstajića na desnom beku. Ipak, Krstajić se odlučio da naknadno pozove Milana Gajića. On jeste projektovan kao perspektiva A selekcije, mada se I dalje muči u Zvezdinom dresu.

Pored Kolarova I Kostića selektor Krstajić za Portugal neće moći da računa na Nemanju Matića. Očekuje se povratak Mitrovića I Dušana Tadića.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Steta i

22.03.2019 12:46

bez pravog trenera !

ODGOVORITE