"Nećemo zajedno u Jasenovac"

Srpsko narodno vijeće pridružilo se predstavnicima jevrejskih opština i antifašista koji su potvrdili da neće učestvovati na zvaničnoj komemoraciji.

Region 19.03.2019 | 21:27
"Nećemo zajedno u Jasenovac"
Oni su potvrdili da, četvrtu godinu zaredom, neće učestvovati na zvaničnoj komemoraciji žrtvama ustaškog logora u Jasenovcu, 14. aprila.

"Država nije preduzela nužne mere da se zaustavi ili makar smanji negiranje holokausta i genocida u Drugom svetskom ratu, te revizionizam", rekao je Saša Milošević, zamenik predsednika SNV-a za "Novosti", glasilo Srba u Hrvatskoj. 

Upravo suprotno, tvrdi Milošević, nizom mera poput podrške negacionističkim i revizionističkim udruženjima i njihovim publikacijama, tolerisanjem govora mržnje, relativiziranjem stradanja naroda žrtava i mitologizacijom stradanja nakon rata te neadekvatnom obrazovnom politikom, država je direktno doprinela tome da ove pojave postaju dominantne u hrvatskom društvu. 

"Očito postoje dva duboko suprotstavljena stava o tim stvarima. Uz takve velike razlike i u takvoj društvenoj klimi, mi ne možemo i ne trebamo ići zajedno u Jasenovac", zaključio je Milošević. 

On je najavio da će srpska, jevrejska i romska manjina, te antifašisti, svoju komemoraciju održati u petak 12. aprila.

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar