Nije bilo otmice djevojčice

Vlasnik plavog kombija, čije su fotografije sa nadzornih kamera u blizini Osnovne škole "Cazin 1" u Cazinu objavljene na društvenim mrežama, kao vozila u kojem su navodni otmičari u ponedjeljak ujutro odvezli dijete, došao je u prostorije Policijske stanice Bihać i ispričao zašto se njegov kombi nalazi na nadzornim snimcima, te da nije bilo nikakve otmice.

Bosna i Hercegovina 18.03.2019 | 21:40
Nije bilo otmice djevojčice
Kako je za "Faktor.ba" rekao Ale Šiljdedić, portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona, vlasnik spornog kombija prepoznao je svoje vozilo na fotografijama, te razjasnio situaciju.

"On je ispričao kako je svojim kombijem u to vrijeme bio ispred tržnog centra nedaleko od škole, zajedno sa prijateljima - bračnim parom, i njihovim djetetom starim oko četiri godine. Oni su u tržnom centru obavili ono što su trebali, sjeli u vozilo i unutra ubacili dijete, što su djevojčice pogrešno protumačile, te se uputili prema Bihaću. Od vlasnika kombija i drugih osoba su uzete izjave, te je u ovom slučaju najvjerovatnije u pitanju pogrešna percepcija učenica onoga što se dogodilo", rekao je Šiljdedić.

Dvije učenice petog razreda ranije su direkoru škole prijavile kako su svjedočile otmici djeteta. Navodno su vidjele kako je neki muškarac ubacio dijete u kombi. Direktor je o tome obavijestio policiju jutros oko 10 sati.

Odmah se pristupilo provjeri informacija ne terenu, a policiji tokom dana nije prijavljen nestanak nijednog djeteta bilo gdje na području Cazina.

(Fakor)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Е

18.03.2019 21:27

Ово је чисто зајебанција

ODGOVORITE
Name

Re

18.03.2019 22:02

Djeca skontala foru da izbjegnu pismenu iz matematike.

Name

Nije

19.03.2019 04:59

Ovo Amerika da nestaju djeca,djevojke i žene i većina se nikada ne pronadju! Tamo postoje tzv.seksualni predatori,koji vrebaju žrtve svakodnevno,pa kada ih ulove,izivljvaju se nad njima,muče ih i na kraju ubiju!

Name

Рада

19.03.2019 07:23

не бих тако осуђивала ученице! Оне су тако посумљале и на прави начин реаговале! Зашто бисмо сад ученице доводили у непријатну ситуацију? Ученици су ти који пред школом први виде шта се догађа! Са таквим коментаром,дајемо упутство дјеци да ћуте,,да се не мијешају,,??? Шта бисмо да је заиста било киднаповање,а оне се ,,не мијешале у посао одраслих,,?Као вишедецениски просвјетни радник,поздрављам потез ученица!

Name

Replika Radi

19.03.2019 09:01

Rado ti kao visedecenijski prosvjetni radnik ovo sto si napisala slazem se skori 100% sami bih jednu rijec ispravio. nepravilno_posumljala pravilno_posumnjala nepravilno_posumljati pravilno_posumnjati Ja sam bravar i mene su ovako ucili,neznam sad opet mozda neko zna bolje....

Name

Рада

19.03.2019 16:27

Не сумњам у искрене намјере реплике и јавно се захваљујем! Није ми се смио догодити такав пропуст,али ето......Молим Вас прочитајте Вашу реплику,ако већ нисте,примијетићете да сте и Ви направили пар правописних пропуста....Још једном се захваљујем на реплици!!!

Name

Zv

19.03.2019 09:03

Djeca su ispravno postupila, posumljali i prijavili. Provjerilo se ispitalo nije bilo otmice i ok. Podrska za djecu , u uvjek kad se posumlja prijavite. Ima ko ce privjeravat placen za to.

ODGOVORITE