EP: Novi ciklus, stari problemi za Crnogorce!

Ni Jovetića, ni Savića! Bez dvojice najboljih igrača Sokolovi kreću u evro kvalifikacije.

Fudbal 19.03.2019 | 15:15
EP: Novi ciklus, stari problemi za Crnogorce!
Sve po starom u Podgorici. Bez obzira što kreće novi ciklus kvalifikacija za veliko takmičenje. Sokolovi su se okupili za start trke za Evropsko prvenstvo, ali selektor Ljubiša Tumbaković je odmah dobio dva udarca: ni Stevan Jovetić, ni Stefan Savić ne mogu da pomognu reprezentaciji.

Crna Gora će u prva dva kola igrati sa Bugarskom u Sofiji (22. mart), pa sa Engleskom u Podgorici (25. mart), ali će biti bez dvojice daleko najboljih igrača.

I Jovetić i Savić su duže vreme van stroja, na ivici su da mogu da zaigraju, ali to neće učiniti ovog puta u dresu državnog tima. Napadač Monaka je u 2018. godini odigrao samo dve utakmice za reprezentaciju, poslednju protiv Srbije u Podgorici u Ligi nacija, dok je štoper Atletika iz Madrida propustio četiri poslednja meča Sokolova. Od 10 utakmica u prošloj godini, odigrao je četiri.

Da se nekako sve isto vrti u crnogorskom taboru otelo se s usta i golmanu Danijelu Petkoviću.

„Postala je dosadna ta navika da ne možemo da igramo u najjačem sastavu. Nakon poslednjeg ciklusa želeo sam samo da smo kompletni i da smo u formi. Nažalost, ponovo ista priča, baš kada se očekuje da napravimo iskorak”, rekao je Petković.

Dobra vest je što je Adam Marušić u formi, postigao je za vikend gol za Lacio, a redovno igraju i Filip Stojković, Aleksandar Šćekić, Nebojša Kosović, u dobroj su formi napadači Fatos Bećiraj i Stefan Mugoša…

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar