Vestbruk skandalozan, Nurkić i Lilard dominirali u porazu!

Košarkaši Portland Trejlblejezersa nisu uspeli da pobede San Antonio Sparse uprkos odličnim partijama Jusufa Nurkića i Demijana Lilarda.  Kokoškov nije svestan šta mu se desilo! Aktuelni šampioni NBA lige Golden Stejt Voriorsi bili su ubedljivi na gostovanju Oklahoma Siti Tanderu i pobedili rezultatom 110:88.

Košarka 17.03.2019 | 10:45
Vestbruk skandalozan, Nurkić i Lilard dominirali u porazu!
Sparsi su u Teksasu slavili protiv Portlanda rezultatom 108:103.

"Mamuze" su meč rešile tek u poslednjoj četvrtini, koju su osvojili rezultatom 36:27, a Trejlblejzersi na kraju nisu uspeli da dođu ni do neizvesne završnice.

Bosanskohercegovački centar Nurkić je blistao i na kraju imao 24 poena, 16 skokova i četiri asistencije. Lilard je takođe bio odličan, sa 34 poena, šest uhvaćenih lopti i pet asistencija. 

Kod San Antonija najbolji je bio Demar Derozan sa 21 poenom i osam skokova, po 13 poena su imali Rudi Gej i Derik Vajt, a po 12 Peti Mils i Lamarkus Oldridž.



Voriorsi su se osvetili Oklahomi na ubedljivom porazu koji su im naneli u Oklendu krajem prošle godine, te posle pobede nad Hjustonom upisali i trijumf nad još jednim ozbiljnim protivnikom u plej-ofu Zapada.

Meč je praktično rešen u prvom poluvremenu. "Ratnici" su ubacili 40 poena u prvoj četvrtini, a posle dosta neefikasnije druge deonice na poluvreme otišli sa +18. 

U nastavku igre Oklahoma nije imala rešenja, pre svega zbog skandalozne partije druge zvezde ekipe Rasela Vestbruka. 

Vestbruk je uspeo da postigne sedam poena, te pribeleži osam skokova i devet asistencija, ali će ostati upamćen po tome što je šutirao 2 od 16. Nije se proslavio ni Pol Džordž sa svojih 9/25, ali je on imao i 29 poena i 13 skokova. 

Stef Kari je bio najefikasniji kod gostiju i on je završio sa 33 poena. Prati ga je Klej Tompson sa 23 poena i osam skokova, 12+8 je imao Demarkus Kazns, dok niko više nije bio dvocifren u ekipi Stiva Kera.



Tim Igora Kokoškova, Finiks Sansi, slavio je na gostovanju posrnulim Nju Orleans Pelikansima sa 138:136 posle produžetka u kojem je viđena jedna apsudrna scena.

Sansi su na minut do kraja došli do +3 košem Devina Bukera, ali je usledio odgovor Darijuas Milera i izjednačenje. Buker nije uspeo da pogodi novu trojku, a na drugoj strani je prednost domaćinu doneo Džulijus Rendl.

Ipak, Buker se iskupio za promašaj i pogodio za 122:122, pa se otišlo u produžetak nakon što su Pelikansi odigrali jedan katastrofalan napad.

U produžetku smo videli sve i svašta.

Finiks je bio u zaostatku od jednog poena i imao napad. Keli Ubre je uzeo loptu i oslobodio se čoveka, postigao koš, ali je sudija Džoi Kroford dosudio faul u napadu.



Usledio je faul Sansa. Frenk Džekson je promašio drugo bacanje, ali je usledio ofanzivan skok. Posle novog faula Finiksa Džulijus Rendl je takođe promašio jedno slobodno bacanje, pa je prednost Pelikansa i dalje bila dostižna, +3.

Buker je na 7,7 sekundi do kraja šutirao trojku za izjednačenje, ali promašio ceo obruč i izgledalo je kao da je utakmica konačno gotova. Ipak, ni tu nije bio kraj.

Elfrid Pejton je napravio grešku prilkom ubacivanja lopte, pa je Finiks dobio još jednu priliku da dođe do poena. Džoš Džekson je pogodio trojku, konačno, a ostalo je 0,6 sekundi do kraja.

Trener domaćina Alvin Džentri je u tom trenutku hteo da zatraži tajm-aut neznajući da je ostao bez istih. Ušao je nateren, ušao i u raspravu sa sudijama, pa je dobio tehničku... Buker je pogodio kazneno bacanje, a Finiks je zabeležio neočekivani trijumf.

Najefikasniji kod Sansa bio je Buker sa 40 poena, 13 skokova i pet asistencija, dok je Kokoškova još impresionirao i Ubre sa 32 poena.

U Pelikansima istakli su se Rendl sa 21 poenom i 11 skokova i Elfrid Pejton sa tripl-dablom od 16 poena, 13 skokova i 16 asistencija.

Vašington Vizardsi uspeli su da pobede Memfis na domaćem parketu, 135:128.

Prva zvezda ekipe Bredli Bil još jednom je pokazao da može da nosi teret koji postavljaju na njega u odsustvu Džona Vola. On je srušio Grizlise sa 40 poena (12/17 iz igre), pet skokova i sedam uspešnih dodavanja. Dobar doprinos dao je i Džabari Parker koji je imao 20 poena i 11 skokova.

Na drugoj strani viđen je dabl-dabl Majka Konlija od 28 poena i 12 asistencija, kao i učinak od 22 poena i osam skokova Jonasa Valančunasa.

Dalas Maveriksi su uspeli da pobede i u odsustvu najboljeg igrača ekipe Luke Dončića. Oni su bili bolji od Klivlend Kavalirsa na domaćem terenu rezultatom 121:116.

U Dalasu se istakao donedavno član Niksa Tim Hardavej sa 22 poena, dok je na drugoj strani najefikasniji bio ruki Kolin Sekston sa 28.

U poslednjem meču dana Juta je pobedila Bruklin, kod kuće, 114:98.

Donovan Mičel je bio najefikasniji sa 24 poena, a viđena je i odlična rola Rudija Gobera koji je imao 23 poena i čak 17 skokova. Kod gostiju Spenser Dinvidi je imao 22, a Dianđelo Rasel 20 poena.

NBA LIGA, REZULTATI

Nju Orleans – Finiks 136:138, posle produžetka (122:122)
/Rendl 21 – Buker 40/

Vašington – Memfis
/Bil 40 – Konli 28/

Dalas – Klivlend 121:116
/Hardavej 22 – Sekston 28/

Oklahoma – Golden Stejt 88:110
/Džordž 29 – Kari 33/

San Antonio – Portland 108:103
/Derozan 21 – Lilard 34/

Denver – Indijana 102:100
/Jokić 26 – Jang 18/

Juta – Bruklin 114:98
/Mičel 24 – Dinvidi 22/

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar