Cvajta: Kelnu i Hamburgu s ljubavlju iz Hajdenhajma!

Union kiksnuo, Kil napreduje u borbi za baraž.

Fudbal 15.03.2019 | 21:40
Cvajta: Kelnu i Hamburgu s ljubavlju iz Hajdenhajma!
Veliku uslugu napravio je večeras Hajdenhajm fudbalerima Kelna i HSV-a koji će u slučaju trijumfa ovog vikenda moći da se odlepe na lepu razliku trećeplasiranom Unionu iz Berlina.

To znači da će osam kola pre kraja velikani steći važnu prednost u trci za dve direktne karte za Bundesligu posle poraza Uniona na gostovanju od 2:1.

Iako su fudbaleri iz Berlina igrali dobro, posebno u prvom poluvremenu kada su poveli preko SlovencaRoberta Žulja već u 23. minutu, Hajdenhajm im je podvalio u nastavku kada je za samo desetak minuta potpuno preokrenuo rezultat golvovima Glacela u 48. i Šnaterera u 56. minutu.

Trijumf malenog kluba s juga Nemačke ne samo što je pomogao vodećem tandemu već je i njih približio borbi za treće mesto i baraž koji se nalazi na pet bodova.

Važnu pobedu u trci za baraž zabeležili su i fudbaleri Kila koji su na svom terenu demolirali Ercgebirge Aue sa čak 5:1. Blistao je napadački tandem Honzak-Beneš koji je lako matirao nemoćne goste i prekinuo im seriju od dve vezane pobede.

NEMAČKA 2 - 26. kolo

Petak

Hajdenhajm - Union Berlin 2:1 (0:1)
/Glacel 48, Šnaterer 56 - Žulj 23/

Holštajn Kil - Aue 5:1 (2:1)
/Honzak 6, Beneš 9, 54, Okugava 75, Sejdel 85 - Hohšajt 26/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar