Video: Kari, šta ti bi? Pešić isključen u 1. minutu!

Pešić "poludeo": Dve tehničke i isključenje u prvom minutu! Svetislav Pešić, trener Barselone, neposredno nakon početka meča sa Fenerbahčeom izgubio je živce i ušao u sukob sa sudijama.  Trofejni trener završio je učešće na utakmici protiv Fenerbahčea posle svega 60 sekundi igre.  Zaista čudna scena. . .

Košarka 15.03.2019 | 20:30
Video: Kari, šta ti bi? Pešić isključen u 1. minutu!
Pešić se bunio posle jedne akcije njegovog tima, u kojoj one nisu dosudile faul nad Jakom Blažičem. Srpski stručnjak je ušao u žustru raspravu sa sudijskom trojkom, a strpljenja za Pešićev ispad nije imao poznati italijanski arbitar Luiđi Lamonika.

Incident u Fenerovoj hali desio se u prvom minutu utakmice, a Lamonika je Pešiću bez mnogo razmišljanja dodelio drugu tehničku grešku nedugo posle prve i pokazao mu put ka svlačionici.

Svetislav Pešić u petak je isključenjem već u prvom minutu utakmice verovatno postavio novi evroligaški rekord, makar u konkurenciji trenera.

Popularni Kari je na početku meča Fenerbahče - Barselona neuobičajeno oštro protestovao zbog toga što nije dosuđen faul nad Jakom Blažičem prilikom prodora pod koš.

Pešić se nameračio na mladog litvanskog sudiju Gitisa Viliusa, koji je pokušao da ga zaobiđe i saseče u korenu svaki pokušaj diskusije, ali mu je trofejni 69-godišnji strateg tri puta telom preprečio put.

Autoritet koji ima zbog staža i ostvarenih rezultata u nekim drugim situacijama bi mu pomogao da se izvuče sa samo jednom tehničkom greškom, ali ovog puta je dobio i isključujuću.

U trenutku kada je vođenje utakmice preuzeo pomoćni trener Barse, rezultat je bio svega 3:2 u korist Fenera!

Tim Željka Obradovića je u 26. kolo Evrolige ušao kao prvi na tabeli (skor 21-4), dok su Katalonci sa 15-10 bili na petom mestu, gde će i ostati bez obzira na ishod utakmice u Istanbulu.



Srpski stručnjak Svetislav Pešić verovatno je postavio rekord Evrolige kada je u pitanju brzina isključenja. On je uspeo da dobije dve tehničke greške verovali ili ne za manje od jednog minuta?! Trener Barselone u večerašnjem derbiju protiv Fenerbahčea, posle jednog jačeg duela, tražio je faul nad Jakom Blažičem, tom prilikom uneo se u lice arbitru Vilijusu, kome nije dao da prođe do zapisničkog stola. Bilo je tu vrlo verovatno i psovki, posle čega se u čitavu gužvu uključio Luiđi Lamonika. Italijan je upozorio Karija na ponašanje, ali pošto se ovaj nije smirio usledila je i druga tehnička. 

Zaista neuobičajena situacija...

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar