Priča: Skolsov jednomjesečni pakao...!

Gazda pokušao da mu sastavlja tim, sudski izvršitelji isekli gas, igrači sami prali dresove, nije došao autobus za Buri. . . ! Čuveni as Crvenih đavola suočio se sa neverovatnim stvarima u Oldamu!

Fudbal 18.03.2019 | 23:50
Priča: Skolsov jednomjesečni pakao...!
Početak trenerske karijere legendarnog fudbalera Mančester junajteda, Pola Skolsa, pretvorio se u pravi pakao, pa je posle samo 31 dana provedenog na klupi Oldama dao otkaz. A razloga je bilo mnogo, čak i previše za jednog vrhunskog asa...

Ono što je jasno, jeste da je gazda kluba Abdulah Lemsagam osnovni razlog za to, jer je stvorio uslove u kojima jednostavno nije moglo da se radi, a prevršio je svaku meru kada je pokušao da utiče na sastavljanje tima.

Ranije ovog meseca, kada je saznao da neko iz svlačionice otkriva predsedniku detalje, Skols je sazvao hitan sastanak i žestoko odbrusio.

"Ako saznam ko je u pitanju, taj više nikada neće igrati u mojoj ekipi", besneo je Skols.

Iako je prilikom potpisivanja ugovora sa klubom Skols insistirao da se uvrsti klauzula "bez ometanja", to nije ispoštovano. Skols je na mejl počeo da dobija poštu od predsednikovog brata Muhameda, ujedno sportskog direktota Oldama, sa instrukcijama oko sastavljenja tima.

Kako piše Dejli Mejl, gazdin favorit je bio španski napadač Urko Vera, za kojeg je posebno insistirao da se nađe na terenu, ali je kod Skolsa samo dva puta ulazio na teren kao rezerva. Pojedinim igračima je čak bilo i dozvoljeno da ne dođu na trening bez trenerove saglasnosti.

Ali, to nije sve. Zbog finansijskih problema sudski izvršitelji su nedavno i isekli gas u klubu, a igrači su morali sami da peru dresove, jer ovako u klubu ne bi mogli da budu osušeni.

Na jednoj konferenciji za štampu, Skols se našalio povodom finansijske situacije u klubu, kada je otišao da sipa kafu na aparatu.

"Osim ako i on nije odnet", ironično se nasmejao Skols.

Pakao je nastavljen onda kada se nije pojavio autobus koji je trebalo da odvede ekipu na gostovanje u Buri, pošto prethodna putovanja prevozniku očigledno nisu bila isplaćena. Igrači morali da otputuju svojim kolima, a prethodno su morali da pozovu domaćine i pitaju da li imaju dovoljno parking mesta.

Kap koja je prelila čašu predstavljalo je Skolsovo saznanje da će defanzivac Aleks Jakoviti, pozajmljen iz Notingem Foresta, na kraju sezone potpisati dvogodišnji ugovor, iako ove sezone nije odigrao nijedan meč.

Skols je na klupi Oldama proveo sedam utakmica, pobedio je samo jedan meč, izgbio tri utakmice i zabeležio tri remija. Oldam je u ovom trenutku na 14. mestu Lige dva.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar