Palermo opet pred bankrotom!

Nastavljaju se muke kluba sa Sicilije. . . !

Fudbal 16.03.2019 | 16:00
Palermo opet pred bankrotom!
Italijanski drugoligaš Palermo ponovo je u finansijskim problemima, a nakon odluke porodice Miri da odustane od kupovine kluba, pa je siciljanskom klubu obustavljeno dalje finansiranje.

Nekadašnji član Serije A već nekoliko godina je u krizi, a činilo se da su se iščupali prošlog leta kada je engleski konzorcijum otkupio klub od Mauricija Zamparinija. Ipak, smo koju nedelju kasnije vratili su Palermo starom gazdi jer nisu imali novce da dovrše kupovinu kluba.

Prošlog meseca Palermo je bio na rubu bankrota, ali je lokalni biznismen Dario Miri obezbedio 2.800.000 evra kako bi ostali likvidni tako što je otkupio reklamni prostor oko trening centra ovog kluba. Međutim, Miri je nedavno rekao da je to to što se tiče njega i najavio da nema nameru da otkupi kontrolni paket akcija Palerma.

Direktor kluba Rino Foski ubeđen je da će zaostale plate biti isplaćene u ponedeljak, mada je neizvesno odakle misli da nabavi novac.

Postoji i ideja da navijači javno pozajme klubu određena sredstva kako bi nesmetano priveo sezonu kraju, a kako je Palermo jedan od kandidata za direktnu promociju u Seriju A, smatraju da bi klub mogao da privuče dobre investitore na leto.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar