Fild dao savjet putem Tvitera

Ulogu ambasadora u društvu na najbolji način danas je demonstrirao britanski diplomata u BiH Metju Fild, koji je samoinicijativno pomogao jednoj Banjalučanki savjetom kako da na vrijeme dobije vizu njegove zemlje.  

Republika Srpska 14.03.2019 | 16:43
Fild dao savjet putem Tvitera
Počelo je porukom Dunje Pejić, koja se na Tviteru upitala kako da za 7 dana dobije vizu Ujedinjenog Kraljevstva.

– Prođem nekoliko faza selekcijskog postupka za jednu englesku firmu i poziciju koju baš želim (Pula, Split), sad me zovu i kažu da bih trebala 1.4. na 2 sedmice u UK na obuku, ako me izaberu. Kako do vize za sedam dana, pitam ja vas, jecajući u sebi, jer sam državljanka treće zemlje – napisala je Pejićeva.

Vrlo brzo se u prepisku uključio britanski ambasador u BiH, koji je obećao da će joj u poruci javiti informacije o ubrzanoj proceduri za vizu.

Pejićeva je za Srpskainfo potvrdila da se to i desilo – i to nakon samo pet minuta!

To je napisala i na Tviteru, što je izazvalo brojne komentare tviteraša: „Eto vidiš šta su ambasadori tviteraši. Čovjek se uklopio u 5 minuta“, „To normalan svijet ne razumije“…

(Srpskainfo)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Sa strane

14.03.2019 16:55

I, šta sad? Treba da nam bude simpatičan ambasador zemlje koja nas je bombardovala, koja igra prljavu igru prema nama duže od jednog veka?

ODGOVORITE
Name

ne remse

14.03.2019 18:01

Najveci neprijatelji Srpskog naroda u proteklih dvije stotine godina gorih i od Nijemaca i Austrougara. Za ove druge znamo da su neprijatelji koji su nas napadali u dva rata i tri mira ali Englezi su se uvijek pretvarali kao saveznici.

Name

Milan

14.03.2019 16:57

Dobar savjet za obuku pojedinih novinara u njegovoj zemlji. Oprobano, ekstra.

ODGOVORITE
Name

Zoki

14.03.2019 16:59

Ukini i BiH Vize ,majstore

ODGOVORITE
Name

Direkt

15.03.2019 01:47

Ovog "upregnuti" da lobira za skidanje viza BiH za Veliku Britaniju. Covjek za 5 minuta sredio ono sto drugi ne mogu ni za 1000 godina! Tako je to kad se nadje pravi covjek u pravo vrijeme na pravom mjestu. Svojevremeno je prije oko 10 godina Lagumdzija najavljivao bezvizni rezim BiH za Veliku Britaniju i nista jos uvijek od toga. Svi su davno zaboravili tu pricu tako da dzaba se uci engleski u skolama kad trebaju vize za svako Anglo podrucje, ukljucujuci i Veliku Britaniju.

ODGOVORITE