Novi Zidanov Real - želje, mogućnosti, realnost...

Španci naveliko spekulišu kakako će Madriđani izgledati od leta. . .

Fudbal 15.03.2019 | 23:00
Novi Zidanov Real - želje, mogućnosti, realnost...
Utorak 12. mart bio je prvi radni dan Zinedina Zidana u njegovom drugom mandatu u Madridu. Popularni Zizu prvi trening odradio je u sredu, ali to ne znači da već nije prionuo na posao. Prvo što je Francuz učinio bio je razgovor u četiri oka sa kapitenom Serhiom Ramosom. Kako piše Marka, Zidan je pozvao iskusnog defanzivca na sastanak i izneo mu crno na belo svoje planove. Od toga kako vidi Real u budućnosti, preko toga šta planira da menja u strategiji i formaciji, pa sve do pojačanja koja planira da dovede. 

Nije tajna da Zizu voli da čuje mišljenje svojih igrača, a Ramos mu je posebno važan jer ima poverenje svih fudbalera i njegova se u klubu poštuje. Zidan, tvrdi Marka, Ramosa čak vidi kao desnu ruku u svom novom početku u Realu, što mu je navodno i saopšteno. Serhio Ramos izrazio je punu spremnost da učestvuje u svemu što mu novi-stari predoči. 

Zanimljivo da jer isti potez povukao i prvi čovek kluba Florentino Perez. On je takođe pozvao Ramosa da porazgovaraju oči u oči i izneo, ali detalji tog razgovora nisu poznati... 

Ono o čemu se posle Zidanovog imenovanja najčešće govori i piše, ne samo u Madridu, već u celom fudbalskom svetu, jeste kako će izgledati taj novi Zizuov Real. Mnogi su se takođe pitali šta je čuvenom asu, a sada već i ozbiljnoj trenerskoj veličini, trebalo da se vraća u ovako lošem momentu po klub. Te dve stvari su vrlo povezane i odgovor je zajednički -Perez, navode tamošnji mediji, obećao je Zidanu potpuno odrešene ruke u stvaranju tima i totalnu autonomiju u radu. Na sve to, govori se, i lepih 300.000.000 evra za pojačanja samo za prvi naredni prelazni rok. Rekonstrukcija tima je neophodna, zapravo ona je i započeta odlaskom Kristijana Ronalda, ali iz nekog razloga nije sprovođena kako se očekivalo. Čovek kome je sada poverena upravo je Zizu, a to je za njega i pored svega što je već postigao sa Realom, očito bio dovoljno velik izazov da prihvati ponudu da se vrati.   

Odakle će Zidan početi? 

Pretpostavlja se da će preostali deo sezone biti iskorišćen da se neke stvari iskristališu. Ko ide, ko ostaje. Španci su uvereni da za Gereta Bejla i Danija Sebaljosa čak neće biti šanse da se dokažu. Od prodaje Velšanina biće popunjen budžet za dovođenje novih igrača, dok je na odlazak Marsela stavljen veto. Prirodno bi bilo očekivati i da se Isko vrati u ekipu, s obzirom da se radi o jednom od omiljenihZidanovih igrača. O tome koga će Francuz još odreći biće jasnije kada sezona bude privedena kraju. Ono na čemu će početi da se radi koliko od sutra jesu pojačanja.     

I tu dolazimo do ključnog pitanja - kako će se Zizu odupreti Perezovimželjama? Dobra stvar u svemu jeste da su im dve najveće želje zapravo zajedničke, te da je Don Florentino ipak dao obećanje da neće insistirati i da se neće (previše) mešati...

Prva meta Eden Azar! Ništa novo. Povratkom Zidana na klupu priča se samo intenzivira. Siatuaciju značajno komplikuje Čelsijeva zabrana transfera, ali ono što radi za Madriđane jeste vreme. A ono neumitno curi. Zapravo, curi Azarov ugovor. Tek nešto više od godinu dana do isteka. Ako Plavci ne pristanu da ga prodaju Realu ovog leta, narednog će im otići bez obeštećenja. A sotinak miliona evra - koliko cene Azara - svakako nije za bacanje. Na sve to pita se ponešto i igrač, a njegova je davnašnja želja da zaigra za Real. 

Druga zajednička želja Pereza i Zidana jeste Kilijan Mbape. Mladi napadač se 2017. izmigoljio Realu. Sada će biti mnogo teže doći do njega. Ali on vrlo verovatno i neće biti meta ovog leta, već narednog. Uostalom i sam Mbape kazao je kako sigurno ostaje još godinu dana u Parizu. Ono što ga "gura" Realu u naručje, između ostalog, jeste novi neuspeh u Ligi šampiona. Mbape ima stabilan, jak ugovor, ali tu su i Pari Sen Žermenovi večiti problemi s fer-plejom, tako da... Nikad ne reci nikad.    

Zinedin Zidan ima beskrajno poverenje u Brazilca Kazemira. On će verovatno biti opcija broj jedan do naredne godine na zadnjem veznom, međutim pominje se da bi Real vrlo rado u svojim redovima video igrača tipa Klod Makelele, a to je, pogađate, Engolo Kante. Problem isti kao u slučaju Azara, Čelsijeva nemogućnost da angažuje zamene, s tim što Kante pored toga ima vrlo čvrst ugovor. 

Od zvezda iz Premijer lige na produženoj listi španskih medija su još Pol Pogba, Sadio Mane i Hari Kejn. Pogba ne krije da ima želju da radi saZidanom; Kejn bi bio pravi kapitalac iz više razloga, ali daleko od toga da je u pitanju realan transfer, pogotovo što Zizu ima bezgranično poverenje u Karima Benzemu; Mane je stara Zidanova čežnja. Frans fudbal je pisao nedugo pošto je Real osvojio poslednju Ligu šampiona da će Zidan tražiti od Pereza da mu kupi Senegalca, no onda je došla ostavka i... Sada bi ta priča ponovo mogla da postane aktuelna.

Nejmar i Real? Možda, da nije došao Zizu... Sada gotovo nemoguća misija. Igrački, Nejmar nije sporan, piše As, Zizu čak ceni njegove kvalitete, međutim neki ljudski očito su sporni. Harmonija u svlačionici bila bi ugrožena, smatra Francuz, iako to javno ne govori. Na sve to, Vinisijus se ozbiljno nametnuo ove sezone, a još jedan supertalentovani Brazilac treba tek da signe. Radi se o Rodrigu iz Santosa, 18-godišnjaku kog je Real platio 45.000.000 i skinuo ga ispred nosa Barseloni. Toliki novac sigurno nije dat da bi momak igrao za Kastilju.    

Za kraj, tu je još jedan praktično kaparisan igrač, štoper za budućnost - Eder Militao iz Porta. Ne očekuje se da Zidan "pokvari" taj posao, pogotovo što su mu potrebne kvalitetne alternative za Ramosa i Varana, koji se često povređuje. Odbrana bi na taj način praktično bila skockana, bez velikih ulaganja. I uigrana, što je najvažnije. Karvahal ostaje prva opcija desno, Marselo levo, s tim da je naslednik spreman - Serhio Regilon.  

Kad se crta podvuče, šta imamo? Real napada levo krilo već ovog leta, top napadača narednog i eventualno još jednu zvezdu na desnom krilu. 

To su navodno želje i pre svega spekulacije španskih kolega. Realnost je nešto drugo...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar