Vučelić: Prihvaćene ostavke! Igrači su odgovorni!

Posle sednice UO Partizana, predsednik kluba Milorad Vučelić saopštio odluke - prihvaćene ostavke trenera i sportskog direktora. Dug kluba "manji od 22 miliona evra". O novom treneru ni reči.

Fudbal 12.03.2019 | 20:00
Vučelić: Prihvaćene ostavke! Igrači su odgovorni!
Predsednik FK Partizan Milorad Vučelić svu odgovornost za lošu sezonu prebacuje na igrački kadar!

"Problem je u rezultatima. Krivi su fudbaleri. Ustvari, nije krivica, to je odgovornost. Mislim da imamo dobar tim. Zamislite kakav bih ja bio predsednik ako bih pred naredne dve utakmice rekao da imamo loš tim", rekao je Vučelić novinarima nakon vanredne sednice Upravnog odbora FK Partizan koja je održana posle ostavki najpre Zorana Bate Mirkovića, a potom i sportskog direktora Ivice Ilieva.

Vučelić je dodao da članovi uprave nisu razmišljali o svojim ostavkama.

"Imamo goruća pitanja koja bismo trebalo da rešimo, kao što je monitoring UEFA koji nas čeka krajem marta... Dug kluba je manji od 22 miliona evra. Za ovo što se dešava odgovorni su igrači, ne mi iz uprave".

Prihvaćene su obe ostavke, iako smatra da nije trebalo da odu ni Mirković, ni Iliev.

Rekao je da nije bilo nikakvih razgovora sa potencijalnim naslednikom Zorana Mirkovića.

"Pričaćemo posle utakmice sa Spartakom", dodao je Vučelić.

Istakao je da je "laž" da je Partizan u haosu, kao i da se igračima duguju plate.

"Prihvaćena je ostavka Bate Mirkovića, ostao je pri svojoj odluci, odali smo mu veliko priznanje. Smatramo da je njegova odluka pogrešna, da je trebalo da ostane. Uvažavamo njegovo obrazloženje, a zato smo odlučili da Žarko Lazetić vodi naredne dve utakmice", rekao je Vučelić.

Dodao je da je prihvaćena i ostavka sportskog direktora Ivice Ilieva, "uz veliko žaljenje" što je odlučio da ode.

"Zadužili smo ga da nastavi sve do primopredaje dužnosti, njemu hvala na osvojenoj 'duploj kruni' i uspešnom dovođenju igrača u nadi da će i on Bata nastaviti da budu partizanovci i da će biti spremni da se odazovu klubu kad to bude potrebno", dodao je predsednik kluba.

Osvrnuo se na pisanje medija.

"Flargantne laži kolaju medijima. Izmirene su plate svi igračima, decembarske i januarske. Što se tiče zaposlenih u klubu, plate se daju mesec za mesec, a mi smo došli u trenutku kad je kašnjenje bilo četiri meseca", tvrdi Vučelić.

Kaže i da je "laž da u Partizanu vlada nekakav haos".

"Imamo krizu rezultata, sve nas boli. Nije haos ni u Omladinskoj školi. Dovoljno je baciti pogled na sastav Partizana, ima ih šest koji su kandidati za prvi tim, plus su neki na pozajmici ili u Teleoptiku. Nama u Upravnom odboru i meni lično neprihvatljive su ocene da Partizan ima nekvalitetne igrače. To nije istina. Imamo kvalitetne i sposobne igrače, ne bi trebalo tamo gde ih napušta sportska sreća, a utakmice gube iz jednog napada, kriviti igrače i govoriti da su ispod kvaliteta Partizana. Imamo toliko reprezentativaca, imamo i poverenje u ovaj tim. Zadatak uprave je bio da posle niza godina rešimo pitanje stadiona, što smo i uspeli".

Na pitanje otkud finansijski problemi, Vučelić kaže da je trebalo izmiriti nasleđene dugove.

"Partizan četiri godine pre 2015. nije uopšte imao sponzora. Sad ih ima nekoliko. U međuvremenu je uložio oko 1,5 milion evra u kupovinu autobusa, izgradnju 'Blatuše' (pomoćni teren kod južne strane stadiona), terana u SC Zemunelo, a pokrio i druge investicije. Platli smo 10,6 miliona evra starih dugova, za transfere obavljene 2010. i 2011. Savića i Jovetića...Kad smo preuzimali Partizan, izvršena je revizija od dve respektabilne revizorske kuće, jedne strane, jedne domaće, ustanovljen je presek dugova, a ustanovili smo da ih ima još 7.000.000 evra osim onih 15.000.000. Govorio sam, ali uzalud. I sad je uzalud za većinu vas. Ja govorim o faktima. Može svako od vas da misli šta hoće o igri Partizana, ali nema pravo da laže. A ja sam rekao istinu. Da bismo zbog UEFA rešili pitanje monitoringa, jedna revizorska kuća i sad radi presek. Prošli smo sve inspekcije, to su stroga pravila".

Na pitanje koliki je trenutno dug kluba, Vučelić je ovako odgovorio:

"Pre preseka ne mogu reći, ali sigurno je manji od 22 miliona evra".

Umesto zaključka:

"Rezultatima nismo zadovoljni, smatramo se odgovornima, ali o ostavkama nismo razmišljali. Takođe, ne smatramo da su za ovo krivi igrači, ni stručni štab. Jednostavno, takve stvari se u sportu dešavaju. Nismo bili naročito slavljeni ni posle duple krune, napadani smo, to je opšti stav dela javnosti. Samo vas molim da o činjenicama vodite računa", pručio je Milorad Vučelić, predsednik Partizana

Ko razume...

Sve se dešava pred gostovanje Partizana u Kruševcu, gde će crno-beli nastaviti odbranu trofeja Kupa Srbije, kojim vladaju već tri sezone. Ekipu će na toj utakmici predvodi Žarko Lazetić, Mirkovićev asistent.

Prema pisanju "Sportskog žurnala", klupski funkcioneri u ponedeljak su ubeđivali Mirkovića da odustane od ostavke, ali je on oko 21 čas javio čelnicima da odlazi i da se okrenu drugom rešenju.

Navodno su i neki bivši igrači Partizana, legende poput Predraga Mijatovića i Slaviše Jokanovića, kao i selektor crnogorske reprezentacije Ljubiša Tumbaković, takođe pokušavali da nagovore Mirkovića da se predomisli. Bezuspešno.

"Žurnal" navodi da se Partizan potom okrenuo novom rešenju - Iliji Stolici, nekadašnjem igraču crno-belih, bivšem treneru Voždovca, Vojvodine i Olimpije, kao i članu stručnog štaba "Parnog valjka" dok je trener bio Zoran Milinković.

Dok je pitanje trenera neizostavno, ostaje nedoumica oko toga da li će crno-beli podjednako brzo tražiti i postaviti novog sportskog direktora.

Treneri Partizana u poslednjih 5 godina

U poslednjih pet godina (od decembra 2014. godine), Partizan je čak sedam puta menjao trenera, s tim da je Marko Nikolić u dva navrata bio na poziciji šefa stručnog štaba.

Nikolić je bio trener po dolasku nove uprave (decembar 2014. godine), a nakon što je uprava procenila da je "prokockao" bodovnu prednost nad Crvenom zvezdom, na njegovo mesto je u martu 2015. godine došao Zoran "Kiza" MIlinković, koji je osvojio titulu. 

Međutim, nova sezona je počela loše, pa su se Partizan i Milinković rastali, da bi u oktobru 2015. godine za trenera Ljubinka Drulovića, a istog meseca za sportskog direktora odabran je Ivica Iliev.

Drulović se zadržao tek dva meseca, da bi umesto njega u decembru 2015. godine za trenera imenovan Ivan Tomić. Odlasku Drulovića prethodila je šok utakmica protiv Augzburga u Beogradu u Ligui Evrope. Čak i poraz sa golom razlike vodio je Partizan dalje, ali su crno-beli izgubili 1:3, golom u 89. minutu...

Posle kraha u Evropi i poraza od Zagleblja u kvalifikacijama za Ligu Evrope, Ivan Tomić je završio mandat u Partizanu. Avgusta 2016. godine nasledio ga je Marko Nikolić, koji je sa Partizan osvojio "duplu krunu".

Nikolić je potom odlučio da ode u inostranstvo, a za novog trenera je u maju 2017. godine imenovan Miroslav Đukić. Partizan je u sezoni 2017/18. "prezimio" u Evropi, zaradio 20-ak miliona evra (što od učešća u Evropi, što od prodaje igrača)... Ali, samo godinu dana kasnije, Partizan je u situaciji da nema novca ni za redovne plate (nedavno su igrači iskazali nezadovoljstvo).

Đukić je sa Partizanom uspeo da odbrani kup, ali je nova prvenstvena sezona počela kiksevima. Umesto Đukića, za novog trenera je u avgustu 2018. godine postavljen Zoran "Bata" Mirković.

Nasledio je igrački kadar, nekako uspeo da trgne ekipu i u nekoliko utakmica pokazao da i on i tim imaju potencijal. Ali, samo u nedelju dana Partizanova igra se "raspala" i za tili čas sve je otišlo do đavola.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar