10 stvari koje možda niste znali o Bobiju...

Iako je košarkaš Boban Marjanović veoma dobro ispraćen u srpskim, ali i američkim medijima, moguće je da postoje neke stvari koje o njemu niste znali.

Košarka 17.03.2019 | 23:15
10 stvari koje možda niste znali o Bobiju...
Američki novinar Aleks Kenedi je napravio listu sa deset stvari koje možda niste znali o srpskom centru, trenutno članu Filadelfija 76ersa.

Bobi, koji se trenutno oporavlja od povrede, ove sezone je prešao u Filadelfiju iz Los Anđeles Klipersa, a prethodno je nastupao za San Antonio Sparse i Detroit Pistonse.

Prva stavka o Bobanu je ta da je od dolaska u NBA ligu postigao više poena po minutu nego što su to uradili Kobi Brajant, Karmelo Entoni, Džon Vol i Kevin Lav.

Marjanović je kao profesionalni košarkaš u životu promenio 13 ekipa, uključujući i srpske velikane kao što su Mega Bemaks, Hemofarm i Crvena zvezda.

Možda jedan od zanimljivijih podataka, ali ne i najbitnijih, je taj da Bobi kaže da jede supu svaki dan, a pritom, iz nepoznatih razloga, ne voli tortu.

Ako vam je promaklo, Marjanović će imati ulogu u trećem delu popularnog blokbastera Džon Vik 3.

Takođe, Marjanović je jedan od pet najboljih igrača u istoriji lige koji su odigrali barem 100 utakmica, gledajući PER (Player Efficiency Rating) – ispred njega su samo Majkl Džordan, Lebron Džejms, Entoni Dejvis i Džordž Mikan.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar