FRA: Strazbur ohladio Lion za 120 sekundi!

Od 0:2 do remija! Gosti vodili 2:0 i za dva minuta ostali bez pobede u Strazburu.  Falkao dao, Falkao uzeo, Bordo usporio Monakov uspon.  Kneževi vodili golom Kolumbijca, koji je u 65. minutu skrivio jedanaesterac i omogućio protivniku da dođe do boda.

Fudbal 09.03.2019 | 23:05
FRA: Strazbur ohladio Lion za 120 sekundi!
Kakav kiks Liona! Ni dva gola prednosti na gostovanju u Strazburu nisu bila dovoljna timu Bruna Ženezija da odnese sva tri boda – 2:2.

A, za sve je kriv Adrijen Tomason. Upisao je vezista Strazbura gol i asistenciju za dva minuta! Ni 120 sekundi nije ukupno prošlo, a golman Liona Entoni Lopes morao je dva puta da vadi loptu iz gola.

Ludoviku Ažorku ovo nije bio prvi gol protiv Liona ove sezone. U januaru Strazbur je nasred „Olimpik Parka“ izbacila Lion iz Liga kupa, pobedom od 2:1. Prvi gol postigao je – Ažork.

A, imao je Lion ove večeri dvostrukog strelca. Musa Dembele, jednom iz igre, jednom iz penala, doneo je svom timu vođstvo od 2:0. Uzalud...

Falkao dao, Falkao uzeo, Bordo usporio Monakov uspon! Kneževi vodili golom Kolumbijca, koji je u 65. minutu skrivio jedanaesterac i omogućio protivniku da dođe do boda.

Monako je definitivno prevazišao svaku vrstu krize i više gotovo da nema bojazni da bi ponovo mogao da se nađe u kritičnoj situaciji. Kneževi su na svom terenu imali Bordo u šaci, ali su na kraju morali da se zadovolje jednim bodom, čime je prekinut niz od tri pobede sastava Leonarda Žardima na stadionu Luj drugi - 1:1 (1:0).

Radamel Falkao je u jednom trenutku bio viđen kao veliki heroj Monaka, ali je na kraju izrastao u tragičara, s obzirom da je nesmotreno igrao rukom u svom kaznenom prostoru i skrivio jedanaesterac koji je u 65. minutu Džimi Brijan pretvorio u izjednačenje.

Kolumbijac je svoj tim doveo u vođstvo na samom startu drugog poluvremena, kada je na sjajan način krunisao vrlo dobar centašut Balo Turea. Domaćin je bio bolji protivnik, imao je više od igre i veći broj prilika, ali je na kraju morao da se zadovolji samo jednim bodom.

Kneževi sada imaju 27 bodova i prvi su iznad opasne zone sa šest bodova više, ali i utakmicom više od Dižona, a u narednom kolu gostuju drugoplasiranom Lilu, koji će predstavljati pravu proveru snage ovog tima. Bordo je spokojan na 13. poziciji Lige jedan sa 33. osvojena boda.

Liga 1, 28. kolo

subota:

Strazbur - Lion 2:2 (0:1)
(Ažork 69,70 - Dembele 3,51)

Amijen - Nim 2:1 (0:0)
(Žirasi 49, Pieters 64 - Aliui 53)

Dižon - Rems 1:1 (1:1)
(Siliti 13 - Zeneli 9)

Monako - Bordo 1:1 (0:0)
(Falkao 48 - Brijan 65)

Nant - PSŽ odloženo

nedelja:

15.00 Monpelje - Anže
15.00 Sent Etjen - Lil
15.00 Tuluz - Gengan
17.00 Ren - Kaen
21.00 Marsej - Nica

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar