PL BiH: Krupa "klizi" u provaliju! Radniku semberski derbi!

Novi neuspjeh ekipe iz Krupe na Vrbasu, i to u duelu sa direktnim konkurentom u borbi za opstanak u Premijer ligi BiH.

Fudbal 09.03.2019 | 21:10
PL BiH: Krupa "klizi" u provaliju! Radniku semberski derbi!
U okršaju sa direktnim konkurentom u borbi za opstanak u Premijer ligi BiH, fudbaleri Krupe poraženi su na svom terenu od Tuzla sitija 0:2 (0:1).

Tim Petra Kurćubića, osim što je ostao bez bodova, praktično je Tuzlacima obezbijedio duple bodove iz kanjona Tijesno, kojim su došli korak bliže opstanku. Ova pogotka za goste postigao je Vojo Ubiparip.

S obzirom da je GOŠK poražen od Čelika u Zenici (1:3), ove dvije ekipe ostale su na posljednje dvije pozicije i sve su dalje od opstanka u društvu najboljih.

U jednom od derbija kola, Mladost i Zrinjski odigrali su meč bez golova, dok je u semberskom derbiju Radnik minimalnim rezultatom porazio Zvijezdu 09 iz Etno sela Stanišići.

Željezničar do boda u Tuzli! Fudbaleri Željezničara su u okviru 22. kola Premijer lige BiH remizirali sa Slobodom.

Siromašna fudbalska predstava na Tušnju.

Jedan od derbija kola, ali i bh. fudbala nije ponudio igru u skladu sa renomeom dva tima, ali i pozicijama na tabeli, koje će obje ekipe zadržati do narednog kola.

SLOBODA - ŽELJEZNIČAR 0:0

Prva prilika je viđena nakon 18 minuta igre.

Nakon centaršuta Husejinovića sa strane, Pavić odbija, a Baraban makazicama šutira pored gola. Dvije minute poslije Pavić šutira sa distance, Vukliš izbacuje paradom u korner. U 21. minutu Alispahić šutira iz skraćenog kornera, ali Kjosevski jako dobro brani.

U posljednjoj minuti prvog dijela nakon gužve u kaznenom prostoru šutirali su Mujezinović i Krpić, ali su domaći otklonili opasnost. Potom je nakon jednog duela Vukliš udario u lice Sipovića zbog čega je dobio žuti karton. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

U 51. minuti Veselinović ubacuje iz kornera, Bogičević glavom šutira malo preko prečke. Baraban iskosa u 67. minuti pokušava, ali Kjosevski sigurno hvata. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Prije početka utakmice minutom šutnje odata je počast preminulom golmanu Širokog Brijega Krešimiru Bandiću.

PREMIJER LIGA BiH - 22. KOLO:

Čelik - GOŠK 3:1 (1:0)
/Dilaver 23, Dedić 59, 62 - Mujkić 73/

Krupa - Tuzla siti 0:2 (0:2)
/Ubiparip 19, 36/

Mladost - Zrinjski 0:0

Radnik - Zvijezda 09 1:0 (1:0)
/Hadžić 21/

Sloboda - Željezničar 0:0

U nedjelju:

Široki Brijeg - Sarajevo (18.00)

TABELA: Sarajevo (-1) 49, Zrinjski 41, Široki Brijeg (-1) 32, Željezničar 32, Mladost 30, Radnik 29, Sloboda 30, Čelik 28, Tuzla siti 24, Zvijezda 09 23, GOŠK 19, Krupa 16.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar