Pacoli najavio ukidanje taksi

Zamjenik kosovskog premijera Kosova Bedžet Pacoli veruje da bi sljedeće sedmice kosovska vlada mogla da suspenduje takse od 100 odsto na proizvode iz Srbije i BiH, ali istovremeno smatra da bi najispravnije bilo da se o njihovom ukidanju razgovara istog dana kad dvije strane sjednu ponovo za pregovarački sto.

Srbija 09.03.2019 | 07:36
Pacoli najavio ukidanje taksi
"Vjerujem da će takse biti suspendovane naredne sedmice i ja ću na tome insistirati u svim razgovorima sa našim partnerima koje imamo i koje ćemo imati i ubuduće", rekao je Pacoli za kosovsku javnu televiziju.

On, međutim, napominje da dijalog ne bi trebalo da bude uslovljen taksama, te dodaje da bi o taksama moglo da se razgovara i istog dana kad se sjedne za pregovarački sto.

"To je najispravniji način. Nema potrebe ni da mi nekog drugog uslovljavamo, zato treba da sjednemo za sto i pogledamo se u oči. Ja se slažem s tim da taksa ostane na snazi do trenutka kada mi budemo seli sa srpskom stranom i počeli dijalog", rekao je Pacoli, prenosi "Gazeta ekspres". 

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

ne remse

09.03.2019 07:35

Toliko su se zapetljali Balkanski indijanci da im ni zakleti prijatelji Americkih indijanaca nece pomoci. Ovo pleme je sramota za Evropu!

ODGOVORITE
Name

veliko postenje

09.03.2019 07:52

Ovaj pacoli ce prodat i kosovo za dolar on vidi samo tamo da se moze zaradit drugo njega ne interesuje

ODGOVORITE
Name

Jaffa

09.03.2019 10:06

ZSO? Vojska? Oliver Ivanović? Trepča? Gazivode?

ODGOVORITE
Name

MILAN

09.03.2019 10:31

Daleko smo dogurali kroz nasu burnu istoriju i nista naucili nismo!U proslom veku pet ratova smo progrmeli,a nismo nista naucili!Pardon,jos i bombardovanje od NATO-a.Strasno!A tada su albanci sa Kosova prolazili kroz kameno doba!Divlji i primitivan narod!A,sada,emancipirao ih Zapad,Srbiju na kolena bacaju!Strasno!A,nista mi naucili nismo.Potkupili se sa Kosova,prodali imanja nasi Srbi i vecinsko stanovnistvo ostalo albansko.Jeste, nasa duhovna kultura ostala tamo,ali sta znace spomenici,crkve,manastiri,patrijarsija bez ljudi.Nista,ama bas nista.Usli smo u veliki problem,ali izgleda kasno,uvek se mi kasno budimo.Sve je sada na njihovoj strani,mi samo mrcvarimo nas narod psihicki,samo da sami dignemo ruke od Kosova.Tu smo negde na kraju puta,nece trebati politicari dizati ruke od svega,sami cemo dici.Politicari ce biti amnestirani,izmrcvarili narod do mere da je odgovornost sa njih skinuta,narod potpisao kapitulaciju...neka nam je sa srecom.Ljudi iz kamenog doba su nas pobedili...

ODGOVORITE