Vjerujete li sad u šampionski pelcer?

Povratak uspavanog džina i sećanje na onu slavnu noć '99. . .

Fudbal 07.03.2019 | 21:55
Vjerujete li sad u šampionski pelcer?
Postoji šampionski nerv i šampionski gen, ali i postoji, sada je svima jasno i - šampionski pelcer! Dvadeset godina kasnije, ponovo 90+ minut i ponovo gol kojim Mančester junajted i Ole Gunar Solskjer ushićuju ceo svet.

Ubica više nema dečije lice, prošlo je 20 godina od te vrele noći u Barseloni kada je pogotkom u 93. minutu nokautirao Bajern i odneo mu ispred nosa trofej Lige šampiona. I poništio onu Linekerovu teoriju da je fudbal u kojoj uvek pobeđuju Nemci.

Ovog puta je bio Pariz. Bio je opet jedan Nemac na klupi protivničkog tima... Solskjer ovog puta nije ušao s klupe na teren, već je sa klupe gledao i dirigovao igrom otpisanog sastava, posle 0:2 na Old Trafordu. Šampionski pelcer... To je ono što je teralo Crvene đavole napred na Parku prinčeva.

Kada pogledaju ka klupi, umesto namrgođenog džangrizavog Portugalca, vide večito nasmejano i smireno lice Norvežanina koji je na prethodnih 16 utakmica kao „vršilac dužnosti“ u Junajtedu izgubio samo jednom. Od PSŽ-a.

I prošle noći je poništio i taj „minus“. Na isti onaj način kao 1999. Ovog puta nije on podmetnuo nogu da usmeri loptu u mrežu, ali taj njegov pelcer koji je doneo u do temelja poljuljani Mančester, procvetao je u Parizu. Pisaće se zauvek da je Markus Rašford bio taj koji je izbacio PSŽ, ali jasno je ko je zaista bio „strelac“ tog gola. Čiji je rukopis veličanstvene pobede tima koji je pre samo tri meseca izgledao kao razbijena banda čak i protiv skromnih engleskih premijerligaša.

Posle trijumfa, u svlačionici se pojavio i Ser Aleks Ferguson. Široki osmeh zajapurenog Škotlanđanina pokazao je sav ponos zbog Solskjerovog novog preokreta. Da, on ga je tome naučio...

"Fantastična noć. Ovo veče ćemo pamtiti zauvek. Ovo je duh Mančester Junajteda, divno je bilo videti šefa u svlačionici posle utakmice. Momci su to zaslužili, bili su apsolutno veličanstveni", kazao je Solskjer. Norvežanina je odmah po izlasku sa terena intervjuisao Geri Nevil, još jedan od asova iz zlatnog Fergijevog perioda. I naravno je da su pitanja bila zabavna: "Kaži mi, na koliko godina želiš ugovor, koliku platu i gde želiš da ti postavimo statuu?"

"Ne, ne, ne... Sačekajmo do leta, da vidimo šta če se desiti", uzvratiće se Solskjer, kroz isti onaj dečački osmeh iz igračkih dana. "Koliko ovaj tim još može? Možemo da idemo da kraja! Ali hajde prvo da sačekamo žreb, pa utakmicu po utakmicu. Mi smo uvek verovali da možemo da prođemo, to je glavna stvar - verovanje. To je Mančester Junajted. Penal? Nisam dobro video situaciju. Nadam se da je arbitar dobro procenio". 

Novinari dugo nisu odustali od pitanja o ugovoru za Solskjera. Trajnom ugovoru... Mnogi su predviđali da će potpisati još noćas, ali to se nije dogodilo...

"Radim svoj posao najbolje što mogu. Nije na meni da odlučujem o tome. U krajnjem slučaju, nije važno da li sam ovde ili ne. Uvek ću pomoći, dati svoje mišljenje. Ja volim ovaj klub". 

Mančester Junjted postao je prvi klub u istoriji Kupa/Lige šampiona koji je posle 0:2 kod kuće uspeo da prođe dalje. Taj podvig još je veći ako se u obzir uzme činjenica da su što zbog povreda, što zbog suspenzija iz konkurencije ispala čak desetorica starijih, iskusnijih igrača. Romelu Lukaku i Markus Rašford prihvatili su na svoja plaća najveću odgovornost...

"Bili smo sogurni i pre utakmice da možemo, to je prirodno za nas. Igramo dok sudija ne odsvira kraj. Bila je čast igrati sa Markusom", kazao je Lukaku. 

Rašford je priznao da je bilo straha pred izvođenje penala.

"Čekanje je najteža stvar. Pokušao sam da se smirim, govorio sebi da su to stvari koje radim svakog dana. I uspeo sam".  

Veliku žurku što su Đavoli organizovali u Parizu nije propustio ni Erik Kantona. Posle utakmice nastala je već sada čuvena fotka s početka teksta. 

Baš moćno izgleda, šta kažete? 

Kao da vrišti: Uspavani džin se vraća! 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar