Jokić punio kolone u pobjedi i istorijskoj večeri Lebrona!

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su na gostovanju Los Anđeles Lejkerse rezultatom 115:99.  Lebron stigao Džordana, ali plej-of teško. . . ! U porazu od Denvera kod kuće, "King" je ubacio 31 poen i tako pretekao najboljeg igrača svih vremena na večnoj listi NBA strelaca, ali su Lejkersi četvrtim porazom u nizu praktično "odustali" od plej-ofa.  Hejvord utišao Sakramento – Bogdanoviću i Bjelici izmiče plej-of! Košarkaši Sakramento Kingsa poraženi su u neizvesnoj završnici od Boston Seltiksa sa 111:109.

Košarka 07.03.2019 | 10:15
Jokić punio kolone u pobjedi i istorijskoj večeri Lebrona!
Srpski košarkaš Nikola Jokić nije forsirao na ovoj utakmici, već je razigravao saigrače i dominirao pod obručima.

Centar Nagetsa na terenu je proveo 35 minuta i ka košu je uputio samo pet šuteva (3/5), a meč je završio sa učinkom od 12 poena, 17 skokova, 8 asistencija i tri ukradene lopte.

Jokić je odigrao sjajnu svestranu partiju i franšiza iz Kolorada upisala je 43. trijumf u 65 odigranih mečeva. 

Uprkos porazu, veče u Los Anđelesu obeležio je "Kralj" Lebron Džejms koji je nadmašio svog idola i uzora, Majkla Džordana, po broju postignutih poena u ligaškom delu sezone.

Džejms je utakmicu završio sa 31 poenom (13/22), sedam skokova i sedam asistencija, i sada ima ukupno 32.311, 19 poena više od najboljeg košarkaša svih vremena (32.292). 

Ovakva partija Lebrona nije pomogla očajnim Lejkersima, koji su pretrpeli 35. poraz u sezoni i velika je verovatnoća da neće igrati u plej-ofu. Sva je prilika da će se to desiti i Džejms će po prvi put još od 2005. godine propustiti doigravanje. 

Najefikasniji košarkaš u pobedničkom sastavu bio je Vil Barton sa 23 poena, a pratili su ga Džamal Mari i Geri Heris sa po 19, i Pol Milsap sa 16 poena i 8 skokova. 

Nagetsi su drugoplasirani na Zapadu sa skorom 43/21, dok su Lejkersi deseto sa 30/35.



Lebron Džejms položio je loptu u koš Denver Nagetsa u drugoj četvrtini, postigao 14. poen na meču i tako pretekao najboljeg košarkaša svih vremena, Majkla Džordana, na večnoj listi NBA strelaca.

"Kingu" je bilo potrebno 13 poena kako bi se probio na četvrto mesto iza Kobija Brajanta, Karla Malouna i višedecenijskog lidera, Karima Abdul-Džabara, ali su iste noći Los Anđeles Lejkersi doživeli četvrti uzastopni, a osmi poraz u poslednjih deset utakmica čime su dodatno umanjili šanse da se plasiraju u plej-of.

Uz 12 poena, 17 skokova i osam asistencija Nikole Jokića, domaćin u "Stejpls centru" nije stigao ni do "stotke" - 99:115.

Džejms je utakmicu odigrao u patikama na kojima je bilo napisano "Hvala Em-Džej", što je bio svojevrstan omaž legenda koja je nosila broj "23", isti koji je jedan od najboljih košarkaša svih vremena izabrao kada je 2003. kao prvi pik postao član Klivlend Kavalirsa.

Sada već veteran, igrač koji je u 34. godini rešio da se preseli na Zapad i oproba u jačoj od dve konferencije, počeo je utakmicu sa četiri promašaja za tri poena i uzburkao strasti na tribinama "Stejplsa", ali su dve vezane trojke pokrenule i njega i publiku i ekipu, pa se umalo dogodilo da su Nagetsi u finišu propustili 23 poena prednosti.

Nisu, jer je trener Majkl Maloun na vreme primetio opasnost, pozvao tajm-aut, "nacrtao" nekoliko akcija, vratio lidere na parket i dobio meč kojim se Denver odmakao od trilinga ekipa sa skorom 39-25: Hjuston Rokets, Oklahoma Siti Tander, Portland Trejblejzers.

U ovom trenutku, Denveru su bliži vodeći Golden Stejt Voriorsi, koji imaju pobedu više i poraz manje.

Večna lista strelaca (ukupno / prosek):

1. Karim Abdul-Džabar 38.387 / 24,6
2. Karl Maloun 36.928 / 25,0
3. Kobi Brajant 33.643 / 25,0
4. Lebron Džejms 32.311 / 27,2
5. Majkl Džordan 32.292 / 30,1
6. Vilt Čemberlejn 31.419 / 30,1
7. Dirk Novicki 31.364 / 20,9
8. Šakil O'Nil 28.596 / 23,7
9. Mozes Maloun 27.409 / 20,6
10. Elvin Hejs 27.313 / 21,0



Hejvord utišao Sakramento – Bogdanoviću i Bjelici izmiče plej-of! Košarkaši Sakramento Kingsa poraženi su u neizvesnoj završnici od Boston Seltiksa sa 111:109.

Kingsi su doživeli šesti poraz u poslednjih osam utakmica i plej-of im se čini sve dalje i dalje.

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović odigrao je dobru partiju, pošto je za 28 minuta ostvario učinak od 14 poena (5/9), četiri skoka i tri asistencije, dok je Nemanja Bjelica ubacio svega pet poena za 30 minuta.

Bogdanović je na minut do kraja meča morao da izađe iz zbog šeste lične greške, koja je po mnogim komentarima nepravedno dosuđena. 

Heroj Seltiksa bio je Gordon Hejvord koji je na dve sekunde do kraja postigao dvojku, čime je doneo krucijalnu prednost ekipi (111:109).



Kingsi su imali vremena i tajm-aut, međutim Herison Barns nije uspeo da pogodi za pobedu i tim Dejva Jejgera doživeo je 32. poraz.

Najefikasniji u poraženom sastavu bio je Barns sa 24 poena, uz to je imao osam skokova, pratio ga je Badi Hild sa 23, dok je Dieron Foks imao 16 poena i sedam asistencija.

Kod gostiju Džejson Tejtum je ubacio 24, Al Horford je ostvario dabl-dabl (21p, 11sk), Mori je ubacio 19, dok je pomenuti Hejvord imao 12 poena.

Sakramento sada ima skor od 32/32, dok je Boston na 40/26.



BOGDANOVIĆ SA KLUPE GLEDAO DRAMU U KALIFORNIJI

Nešto bolje šanse za plej-of, ali ne i bolju formu od Lejkersa, imaju Sakramento Kingsi koji su rano jutros izgubili kod kuće u dramatičnoj završnici sa Boston Seltiksima.

Svega 24 časa nakon što su u Ouklandu naneli Stivu Keru najubedljiviji poraz u trenerskoj karijeri i u 48 minuta otkrili uočljive probleme u redovima Voriorsa, momci trenera Breda Stivensa savladali su i "kraljeve" poenima Gordona Hejvorda na dve sekunde do kraja nakon čega je usledio tajm-aut Dejva Jergera i specijal za Harisona Barnsa, ali...

...njegov šut za pobedu sa skoro devet metara pogodio je tablu - 109:111.

Bogdan Boganović zbog šest ličnih grešaka nije bio na parketu u poslednjem minutu meča (14 poena, 4 skoka, tri asistencije za 28 minuta), koji je trajao "večnost", ali jeste Nemanja Bjelica koji je iz igre 1 na 1 "šmekerski" nabacio alej-ap zakucavanje Viliju Koli-Stajnu za 106:107 na 26 sekundi do kraja.

U narednoj odbrani, Kingsi su odigrali odličan presing na Markusu Smartu, izbili loptu beku Bostona, ali požrtvovani Bjelica u padu na parket nije uspeo da je pošalje do saigrača, već samo "vrati" još jednom Markusu, Morisu.

Tejtum je predvodio Boston sa 24 poena, Al Horford ubacio 21, a Moris 19 poena. Kod Kingsa najefkasniji je bio Barns sa 24 poena, Hild je upisao 23, a Koli-Stajn 19 poena. Bjelica je za 30 minuta na terenu upisao po pet poena i skokova i po dve ukradene lopte i blokade.

Kako Sakramento u tom trenutku još nije bio u bonusu, Stivens je tražio akciju za Džejsona Tejtuma koji je pre toga pogodio neverovatni "step bek" šut sa jedne noge posle rolinga (i preko ruke protivnika). Mladi as je brzo fauliran i nakon toga bio precizan sa linije penala za 106:109, međutim to nije bio kraj neizvesnostima u prestonici Kalifornije...

Kingsi su imali 15 sekundi za akciju, tražili su i pronašli poziciju za Badija Hilda, kog je Hejvor naizgled neprimetno pogurao telom prilikom skok šuta - što su sudije naravno videle - pa je na perspektivnom beku bio nelagodan zadatak, da iz tri penala izjednači rezultat na svega 7,6 sekundi do kraja.

Uradio je, prilično samouvereno, ali potom odigrao nedovoljno agresivnu odbranu na Hejvordu u njegovom "coast to caost" prodoru na levu stranu, odakle je potom pogodio težak šut za konačnih 109:111.

Na to, "kraljevi" nisu imali odgovor pa su se vratili na okruglih 50 odsto uspešnosti.

Na Istoku bi to bilo sasvim dovoljno za plej-of, na Zapadu ne, pa će 13-godišnje iščekivanje eliminacionih utakmica u Sakramentu biti najverovatnije nastavljeno i naredne sezone.

Kingsi su tim sa najdužim nizom sezona bez plasmana u "nokaut" fazu. Serija je započeta odlaskom Rika Adelmana sa klupe u sezoni 2005/06.

Dončić 31+11 u porazu, treća pobeda zaredom Kokoškova! Košarkaši Dalas Maveriksa poraženi na gostovanju u Vašingtonu od Vizardsa sa 132:123.

Reprezentativac Slovenije Luka Dončić odigrao je sjajnu partiju, ali to nije bilo dovoljno Mavsima da izbegnu poraz.

Nekadašnji igrač Real Madrida meč je završio sa 31 poenom (11/26), 11 skokova, sedam asistencija i četiri ukradene lopte.

Pratio ga je Dvaj Pauel sa 26 poena i 10 skokova, dok je Džastin Džekson ubacio 18 za 25 minuta. 

Sve to bilo je nedovoljno da se zaustave Bredli Bil i kompanija. Ovogodišnji Ol-star Vizardsa ostvario je učinak od 30 poena, sedam skokova i osam asistencija. 

Satoranski imao je dabl-dabl (14p i 11as), dok je Džabari Parker postigao 20 poena i uz to je imao devet skokova. Vašington ima skor 27/37, baš kao i Dalas.

Košarkaši Finiks Sansa ostvarili su treću pobedu zaredom. Posle Lejkersa i Baksa, na red su došli Niksi koji su poraženi sa 107:96. 

Ekipu Igora Kokoškova predvodio je sjajni Devin Buker sa 41 poenom, pet skokova i četiri asistencija. Pratili su ga Ubre sa 18, Džonson sa 14 i Ejton sa samo deset poena. 

U poraženom sastavu Diandre Džordan imao je dabl-dabl (17p i 14sk), dok su po 15 postigli Smit junior, Dotskon i Vonle.

Košarkaši Čikaga su na svom terenu bili bolji od Filadelfije sa 108:107. Bulsima je trijumf doneo Zek Lavin 1,6 sekundi pre kraja, a on je ujedno bio i najefikasniji u pobedničkom timu sa 39 poena. 

Njega su najbolje pratili Robin Lopes sa 19 i a Oto Porter junior sa 15 postigunutih poena. 

U redovima Filadelfije istakao se Džimi Batler sa 22 poena, Ben Simons je dodao 18, a Džej Džej Redik 15 poena. Srpski centar Boban Marjanović propustio je i ovaj meč zbog povrede.

Košarkaši Detroita pobedili su Minesotu sa 131:114 predvođeni Andreom Dramondom koji je upisao 31 poen i 15 skokova. 

Pistonsi su "uhvatili" odličnu formu i trenutno su sedmi na Istoku. 

U poraženom sastavu Karl Entoni Tauns je postigao 24 poena, dok je hrvatski košarkaš Dario Šarić postigao osam i imao je sedam skokova.

Majami je slavio protiv Šarlota sa 91:84 za treći trijumf u nizu. 

San Antonio je upisao četvrtu uzastopnu pobedu pošto je bio bolji od Atlante sa sa 111:104. 

Bruklin je pobedio Klivlend sa 113:107 predvođen Spenserom Dinvidijem koji je 12 od svojih 28 poena ubacio u poslednjoj četvrtini.

Rezultati:

Šarlot - Majami 83:91
/Kaminski 20, 3 sk - Olinik 22, 11 sk/

Detroit - Minesota 131:114
/Dramond 31, 15 sk, 3 as - Tauns 24, 4 sk, 2 as/

Vašington - Dalas 132:122
/Bil 30, 7 sk, 8 as - Dončić 31, 11 sk, 7 as/

Atlanta - San Antonio 104:111
/Kolins 18, 10 sk, 2 as - Oldridž 32, 9 sk/

Bruklin - Klivlend 113:107
/Dinvidi 28, 4 sk, 5 as - Lav 24, 16 sk, 4 as/

Čikago - Filadelfija 108:107
/Lavin 39, 5 sk, 4 as - Simons 18, 11 sk, 7 as/

Nju Orleans - Juta 104:114
/Rendl 23, 6 sk, 3 as - Gober 22, 13 sk/

Finiks - Njujork 107:96
/Buker 41, 5 sk, 4 as - Džordan 17, 14 sk/

Sakramento - Boston 109:111
/Barns 24, 8 sk - Horford 21, 11 sk, 7 as/

L. A. Lejkers - Denver 99:115
/Džejms 31, 7 sk, 7 as - Jokić 12, 17 sk, 8 as/

Istok: Milvoki 48-16, Toronto 46-19, Indijana 42-23, Filadelfija 41-24, Boston 40-26, Detroit 32-31, Bruklin 34-33, Majami 30-34, Orlando 30-36, Šarlot 29-35, Vašington 27-37, Atlanta 22-44, Čikago 19-47, Klivlend 16-49, Njujork 13-52.

Zapad: Golden Stejt 44-20, Denver 43-21, Hjuston 39-25, Oklahoma 39-25, Portland 39-25, Juta 37-27, San Antonio 37-29, L. A. Klipers 37-29, Sakramento 32-32, Minesota 30-35, L. A. Lejkers 30-35, Nju Orleans 30-37, Dalas 27-37, Memfis 26-40, Finiks 15-51.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar