Poslanik nije platio sendvič

Slovenački distributer brze hrane, specijalizovan za sendviče iskoristio je aktuelnu političku aferu koja je dovela do iznuđene ostavke jednog poslanika u parlamentu i na tržište plasirao sendvič "zastupnik".

  • Magazin
  • Zabava


"U pitanju je korisna alternativa za neukusan čin jednog od 90 izabranih predstavnika naroda u našem parlamentu", objavila je kompanija "Sendvičarna", aludirajući na zastupnika Jurija Krajčiča, koji je na pritisak svoje stranke Lista Marjana Šarca (LMŠ) u ponedjeljak vratio mandat, nakon što je u razgovoru s kolegama priznao da je u pauzi zasjedanja u obližnjem lokalu uzeo sendvič i prošao mimo blagajne, jer prodavačice na njega nisu obraćale pažnju, a njemu se žurilo.

Iako je kasnije platio sendvič i rekao da se radilo o "društvenom eksperimentu" kako bi ispitao budnost kontrole, premijer Marjan Šarec insistirao je da Krajčič vrati mandat stranci, što je na kraju i učinio, ali uz opasku da to nije zaslužio i da je mjera protiv njega previše stroga.

Firma "Sendvičarna" s poslovnicama u Velenju, Celju, Mariboru i Ljubljani marketinški je iskoristila taj slučaj i počela da prodaje sendviče "zastupnik".

Sendvič je napravljen od domaćeg peciva s integralnim brašnom, narezanih slovenačkih suhomesnatih specijaliteta i kisele paprike, prenosi Hina.

Prva serija od 90 "zastupnika" otišla je u narodnu kuhinju na Zaloškoj cesti u Ljubljani, kao dokaz da je riječ o dobrotvornoj kampanji, dok se za ostale vremenom cijena stabilizovala na 2,5 evra po sendviču, kazao je za list "Večer" predstavnik "Sendvičarna".

(Tanjug)

KOMENTARI6
POŠALJITE PORUKU

Milojko

05.03.2019 15:38

Ha, dao ostavku zbog sendvića, ovdje bih ga odmah na Sokolac poslali.

Kod nas gepekuju čovjeka, premlate i ne daju ostavke. Prije im možeš bubrege oduzeti, nego mandat.

R.Srpska

06.03.2019 10:54

Svašta

05.03.2019 15:59

kod nas ništa ne plaćaju.Zamislite da je kod njh neko ukrao crkveni crijep ili ciglu.To Klošarac bolje zna od mene o čemu se radi.

Marko

05.03.2019 16:59

Ovo je dokaz da smo mi svjetlonim godinama daleko od normalnog drustva i drzave.

dodo

05.03.2019 20:26

Nije on sposoban za bavljenje politikom. Poenta je da te ne uhvate...

Hahahaha, papak pao zbog sendvičića, a ja i moji pokrali milijarde evra, nekoliko izbora, i dobili veće funkcije! Neka dodje u Bakinačku ili Drvarsku školu, sve ćemo mu objasniti!

DOODO

06.03.2019 14:28

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.