Pavkov: Daću im gol i glavom!

Niko u ekipi nije zadovoljan rezultatom, poručuje Zvezdina "devetka". . .

Fudbal 06.03.2019 | 18:00
Pavkov: Daću im gol i glavom!
Šta mislite, da li je Vladan Milojević znao za podatak da je Milan Pavkov na svakom od četiri prethodna meča protiv Partizana postigao gol, pre nego što je odlučio da ga uvede u igru u 46. minutu 159. večitog derbija? Ako jeste, podvešćemo to pod potpuno očekivan, logičan potez. Ako nije, onda alal vera na instinktu. Momak iz Begeča pokazao je još jednom da Zvezdina "devetka" nije slučajno na njegovim leđima, te da mu su crno-beli zaista omiljene mušterije. Peta utakmica i peti gol protiv komšija iz Humske. Takvim učinkom malo ko može da se pohvali protiv Partizana, ako uopšte neko može.

Pavkov par dana kasnije ovako analizira ključni detalja iz 74. minuta...

"Posle dobrog pasa Bena nisam morao da primam loptu, šutirao sam iz prve. Lopta je samo tom putanjom mogla da prođe do mreže. Zadovoljan sam zbog toga, ono što se očekivalo od mene - to sam uradio. Dobijao sam vazdušne duele, postigao gol koji je bio dovoljan na kraju za remi. Međutim, niko u ekipi nije zadovoljan rezultatom, želeli smo pobedu", kazao je u razgovoru za Večernje novosti Zvezdin junak. 

Gol protiv Liverpula lepši, atraktivniji, međutim...

"Zahtevniji udarac je bio sada, protiv Partizana, pozicija iskosa, moralo je dobro da se opali. Drag mi je pogodak, iako bi imao mnogo veći značaj da je bio pobedonosni. Hvala navijačima što su me bodrili, a gol glavom što su tražili u pesmi nadam se da će dobiti u sledećem derbiju. Partizanovi igrači dobro brane prekide, visoki su. Ali biće još prilika". 

Nervoza, koškanja i greške sudija nisu ga iznenadili.

"Svaki derbi je takav. Očekuju se varnice, da bude burno na terenu. Tako je bilo i sada. Moramo s time da se nosimo. Žustro je bilo na obe strane. Za nas je najvažnije da je bodovna prednost ostala ista i da sigurno idemo ka odbrani titule". 

Činjenica da ga je iz lože Marakane gledalo nekoliko skauta iz različitih evropskih klubova ne opterećuje ga previše i podseća: 

"Vi ste me u novinama već prodali, ne znam ni kako sam ostao ovde", uz osmeh će Pavkov o onim spekulacijama da je trebalo da ide u Kinu. "Tu sam i dalje, ostajem do kraja sezone i drago mi je što je tako, što sam tu. Želim da dam još dosta značajnih golova u Zvezdinom dresu". 

Izvor: mozzartsport

Foto: Strarsport

Komentari / 0

Ostavite komentar