Trinkijeri: Počeli su da nas razvale, ali nisu!

"I onda, kao trener, vidim puno grešaka, ali duša ekipe. . . ", govorio je Italijan na konferenciji za medije nakon poraza u "večitom" derbiju.

Košarka 04.03.2019 | 10:30
Trinkijeri: Počeli su da nas razvale, ali nisu!
Drugi "večiti" derbi zaredom rešen je posle uzbudljive završnice, a ovoga puta u hali "Aleksandar Nikolić" drama je pripala košarkašima Crvene zvezde mts (70:68).

Crno-beli su imali šut za vođstvo koji je promašio Markus Pejdž, da bi loši "penali" debitanta Riversa omogućili Partizanu još jednu šansu. Uzeo je loptu Vanja Marinković, pretrčao ceo teren na vreme, ali je njegovo polaganje za produžetak zaustavio Branko Lazić.

Nije bio zadovoljan Trinkijeri tim rešenjem, a u osvrtu na utakmicu kazao je da "ne poznaje trenera koji može biti ispunjen nakon poraza".

Čestitao je Crvenoj zvezdi na pobedi uz konstataciju da je Partizan igrao loše.

"Imali smo puno igrača u kontraritmu, ali je ekipa to nekako sakrila. Igrali smo do kraja... na kraju nam je falila jedna odbrana i napad. Jedini igrač koji nam je malo smetao je bio Odžo. Nismo našli soluciju za njega, ali ekipa je bila dosta solidna. Falio nam je jedan 'big play' u odbrani i u napadu, takođe nismo pogodili otvorene šuteve, na kraju smo imali šansu da dobijemo, ali nam uvek nešto fali", rekao je trener Partizana na konferenciji za medije.

Italijanski stručnjak je kazao da Crvena zvezda ima vrhunski kvalitet, a da je meč odlučila njihova loša odbrana "kada nije trebalo", odnosno pet poena Reglenda na kraju.

"Loše smo igrali, ali smo uvek ostajali u meču - glavom i telom, to je jako važno", naveo je Trinkijeri koji je odbio da prokomentariše koji od dva napada Partizana na kraju je bio važniji, pošto smatra da je greška uvek u odbrani.

Sa kakvim saznanjem je izašao posle derbija?

"Kad loše igraš i ostaneš u utakmici, to nije loše. Prave ekipe su u stanju da loše igraju i da ne ispadnu. Zvezda je počela utakmicu da nas razvali, ali nas nisu razvalili. I onda, kao trener, vidim puno grešaka, ali duša ekipe...", rekao je Trinkijeri i zaključio posle kratke pauze.

"Borili su se. Puno važnih igrača bilo je u kontraritmu i tražio sam uvek nešto drugo. Moramo u tome biti bolji".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar