ŠPA: Barselona gazduje Madridom i vodi u El Klasiku!

Real ponovo nemoćan – Barselona vlada Madridom! Fudbaleri Barselone savladali su Real Madrid u El Klasiku rezultatom 1:0, na stadionu Santiago Bernabeu.  Real je ponovo razočarao svoje navijače pošto je nastavio negativan niz na "Bernabeuu". Još od 2017. godine im nisu dali gol u Primeri na svom stadionu, dok je Barsa povela u "ol-tajm" skoru. . .  Uzalud je Ramos tukao Mesija - u Barsi svi znaju lopte: Realovo zbogom tituli! Barsa i drugi put u samo četiri dana slavila u Madridu i sada ima 12 bodova više od Kraljevskog kluba.

Fudbal 03.03.2019 | 10:00
ŠPA: Barselona gazduje Madridom i vodi u El Klasiku!
Utakmica na Santiago Bernabeu bila je dinamična i interesantna, a i sami fudbaleri su je ozbiljno shvatili, pa smo imali nekoliko izuzetno žustrih duela na obe strane.

Gol za Barselonu, postigao je Ivan Rakitić u 26. minutu i tako doneo Barsi drugu pobedu u svega četiri dana i dao joj "vetar u leđa" u ovosezonskoj šampionskoj trci.

Serhio Ramos i Lionel Mesi, nisu mogli ni ovaj "El Klasiko" da završe bez međusobnog koškanja, pošto je pred sam kraj prvog poluvremena Ramos udario laktom Mesija, a on totalno izgubio živce i želeo je da se obračuna sa kapitenom Madriđana.

U drugih 45 minuta, Real se trudio da što više pritisne Barselonu i iznudi neku grešku kako bi što lakše došli do makar izjednačujućeg pogotka, ali su u svakom pokušaju ostajali "kratkih rukava".

Mogla je Barselona i do ubedljivije prednosti, pogotovo u poslednjim momentima utakmice, ali su Kutinjo i Mesi bili neprecizni.

Real prvi put od 2004. godine gubi tri meča u nizu na svom stadionu i takođe po prvi put nakon 87 godina, Barselona ima više pobeda u "El Klasiku" nego Real Madrid.

Drugi put u prethodna četiri dana Barselona se radovala na "Bernabeuu", ali će ova pobeda biti nešto slađa od prethodnih pošto im je donela vođstvo u "ol-tajm" skoru s Realom!

Ovo je bila 96. pobeda Barselone u svim zvaničnim duelima s Realom (242), mada se u nekim statistikama ne broji duel iz 1902. kada su Katalonci pobedili u Kupu Kralja, tako da su po tom tumačenju poveli prvi put još od 1932. godine.

Ako se baziramo samo na domaći šampionat, sada je ukupni skor u pobedama izjednačen (72:27), što se desilo prvi put posle 90 godina...

Za ovo poravnanje pobrinuo se Ivan Rakitić koji je u 26. minutu, posle odličnog pasa Serđija Roberta, istrčao sam pred Tiboa Kurtou i rutinski prebacio loptu preko njega, za ogromnu prednost u odnosu na "kraljeviće" koji su sada čak 12 bodova daleko od lidera.

REAL MADRID - BARSELONA 0:1 (0:1)

Ipak, ostaće misterija kako je viđen samo jedan gol na utakmici...

Konstantno se igralo u visokom ritmu, "podgrevao" ga je odličan huk sa tribina, a golmani dva tima su u nekoliko situacija spasili svoj gol vrhunskim intervencijama, tako da bi jedan od njih poneo i epitet igrača utakmice, da Ivan Rakitić ponovo nije pokazao "clutch" momenat.

Vinisijus Žunior je "namučio" Ter-Štegena, probao je da ga savlada i levi bek Regilon, dok je na drugoj strani Kurtoa bio na mukama kod šuteva Mesija i Dembelea.

Real je nastavio lošu tradiciju u "El Klasiku" kada igraju pred svojim navijačima pošto nisu dali gol na trećoj uzastopnom okršaju s Barsom (7:0 u tom periodu). Poslednji gol na "Bernabeuu" protiv Katalonaca dali su 2017. godine u Superkupu.

Ove sezone mogu još samo da se sastanu u Ligi šampiona, naravno ako obe ekipe uspešno "izbace" Lion, odnosno Ajaks.

Kada je u pitanju prvenstvena trka, sada je jasno da je Real definitivno "Ispao" iz nje, dok je Barseloni jedini takmac ostao Atletiko koji je na deset koraka zaostatka, s tim da imaju i odigran meč manje, koji im sledi već u nedelju.

U revanšu polufinala Kupa kralja i Fortuna je – koliko god to zvučalo čudno s obzirom na rezultat od 0:3 – bila naklonjena Barseloni. U prvenstvenom okršaju na istom mmestu Blaugrana je jednostavno pokazala da je u ovom trenutku bolji tim od Reala i pobedom od 1:0 suštinski izbacila Kraljevski klub iz šampionske trke, pošto Madriđani sada imaju 12 bodova manje od katalonskog giganta, a u prvenstvu kakvo je špansko to je prosto preveliki zaostatak.

Nimalo iznenađujući međutim, s obzirom na sve što smo gledali cele sezone, pa i na ono što smo gledali večeras. Kad bi se u Madridu pogledali u ogledal imali bi i oni šta da vide. Geret Bejlrecimo. Poslednjih nedelja silnu je srdžbu iskazivao Velšanin, ali danas ničim nije pokazao da je Santjago Solari počinio veliki greh kada ga je izbacio iz startnih 11.

Kapiten Serhio Ramos, dokazani šampion u to nema sumnje, mogao bi da sebi prizna da je nekad potrebno i igrati taj fudbal, a ne samo tući. Problem mu je danas bio taj što u Barseloni ama baš svi znaju lopte, pa ništa Ramosu nije vredelo što je konstantno udarao po Lionelu Mesiju – posle jednog čini se namernog lakta u glavu hteo je Argentinac i da se obračuna sa njim – pošto mu je nešto ranije Ivan Rakitić pobegao u odlučujućem, 26. minutu.

A rekosmo već, u Barsi svi znaju lopte, pa vam svejedno dođe da li će pred golmana izaći Mesi, Luis Suarez ili recimo Rakitić. To je gol u najavi. Hladnokrvno je Hrvat  bocnuo loptu preko Tiba Kurtoe i to je bilo 1:0.

Naravno da kad jedan na drugog udare Real i Barsa niko nije verovato da će to biti konačan rezultat, ali na kraju je tako ispalo, pošto domaći do kraja prvog poluvremena nisu uspeli da opepele, dok su u nastavku bili nešto opasniji, imali i par gol situacija, ali su objektivno i u drugom delu igre bili u potčinjenom položaju. Probavali su na sve načine, Serhio Regilon i Marko Asensiosu čak pokušavali i da prevare sudiju i izmame mu nepostojeće penale, ali Alberto Undijano nije nasedao na sitne trikove.

Vinisijus nas je za razliku od Kup meča – vadio je tada Barsinim defanzivcima dušu na pamuk – podsetio da je on još 18-godišnji tinejdžer i da se oscilacije u tom uzrastu podrazumevaju. Večeras skoro pa neprimetan. Na kraju. Santjago Solari je sam kriv što je odavno “ubio” Iska i time izgubio igrača koji je umeo da promeni ritam utakmice.

Barselona je na plus 12 u odnosu na Real. Zasluženo s obzirom da ga je u četiri sudara u ovoj sezoni tri puta i bacila na kolena. Preterano bi bilo reći da se Barsa večeras igrala sa Realom, ali je objektivno - peške je stigla do minmalca. Ovo prosto nije Realova godina. 

REAL MADRID: Kurtoa - Karvahal, Varan, Ramos, Regilon - Kazemiro (od 76. Kazemiro), Kros (od 55. Valverde), Modrić - Bejl (od 61. Asensio), Žunior i Benzema.

BARSELONA: Ter Štegen - Roberto, Pike, Lengle, Alba - Rakitić, Buskets (od 90. Semedo), Artur (od 71. Vidal) - Dembele (od 78. Kutinjo), Mesi i Suarez.

Ludo, ludo, ludo: Ueska srušila Sevilju u 98. minutu! Domaći tim vodio tokom skoro celog meča, a na kraju uspeo i da dođe do velikog trijumfa tek posle gola u osmom minutu nadoknade. Mogao je i da izgubi u istoj toj nadoknadi - 2:1.

Kakva utakmica na stadionu El Alkoraz! Ueska je uspela da sruši Sevilju i da dobije s 2:1 (1:0) i to pogotkom Ezekjela Avile u 98. minutu!

Bila je zrela Sevilja da izgubi od Ueske. Gubila je praktično čitav meč. Delovalo je da je delimični spas pronašla na 10 minuta pre utakmice kada je Visam Ben Jeder pogodio s bele tačke. Potom je Sevilja dala gol za pobedu u 91. minutu, ali je on poništen. Igrao se 98. minut kada je pukao napad Ueske, lopta je stigla do Avile koji je postigao jako lep gol pogotkom u prvi ugao Seviljinog gola.

Sjajna pobeda za poslednjeplasirani tim lige.

Od samog starta se videlo da će Berberi imati težak posao na ovom gostovanju. Videlo se da Sevilja nije baš u najboljoj formi, a to je Ueska uspela da kazni golom Huanpija u 7. minutu. Najlošiji tim u ligi je pokazao mišiće i zube. Sevilja je pala u problem... Taj problem Sevilje trajao je sve do samog kraja utakmice. Berberi su do izjednačenja stigli u 79. minutu kada je Ben Jederdao gol iz penala.

To je dodatno diglo samopouzdanje gostima koji su jurnuli na tri boda. Čak je Sevilja uspela da postigne gol u 91. minutu, ali je on poništen. I posle toga je usledio potpuni potop za Berbere!

Tako smo došli u situaciju da je Sevilja zabeležila četvrti poraz na poslednjih pet utakmica, a da je Ueska dobila treći duel na poslednjih pet mečeva.  Ueska sada ima 22 boda i sada potpuno ravnopravno može da se nada borbi za opstanak. A svi su je već otpisali!

PAROVI 26. KOLA:

Espanjol - Valjadolid 3:1 (1:1)
/Iglesijas 1, Ermoso 55, Vu Lei 65 - Alkaraz 17/

Viljareal - Alaves 1:2 (0:0)
/Kazorla 61p - Maripan 54, Inui 77/

Ueska - Sevilja 2:1 (1:0)
/Huanpi 7, Evilja 90+8 - Ben Jeder 84/

Real Madrid - Barselona 1:0 (1:0)
/Rakitić 26/

nedelja

Eibar - Selta 12.00
Betis - Hetafe 16.15
Sosijedad - Atletiko Madrid 18.30
Valensija - Atletik Bilbao 20.45

ponedeljak

Leganes - Levante 21.00

odigrano u petak

Rajo Valjekano - Đirona 0:2 (0:1)
/Stuani 30, 85/

TABELA: Barselona (+1) 60, Atletiko M. 50, Real (+1) 48, Alaves (+1) 40, Hetafe 39, Sevilja (+1) 37, Betis 36, Sosijedad 35, Valensija 33, Atletik B. 33, Espanjol (+1) 33, Eibar 31, Đirona (+1) 31, Leganes 30, Levante 30, Valjadolid (+1) 26, Selta 25, Viljareal (+1) 23, Rajo Valjekano (+1) 23, Ueska (+1) 22.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar