Paunović doveo Nika Gaitana u Čikago!

Argentinski fudbaler, Nikolas Gaitan, napustio je kineski Dalijan Jifang i pojačao Čikago Fajer, koji sa klupe vodi srpski trener, Veljko Paunović.  S neba, pa u rebra. . . !

Fudbal 01.03.2019 | 08:15
Paunović doveo Nika Gaitana u Čikago!
Dalijan je bio prinuđen da pusti Gaitana posle dolaska Mareka Hamšika iz Napolija zbog broja stranaca, pa je situaciju iskoristo Čikago sa Paunovićem.

Gaitan se u Kini zadržao samo godinu dana, od prelaska iz madridskog Atletika, a ranije je sa uspehom igrao za Benfiku i Boku Juniors.

U novom klubu sačekaće ga Bastijan Švajnštajger i srpski tandem Aleksandar Katai - Nemanja Nikolić.

S neba pa u rebra. Tako je Veljko Paunović dobio pojačanje za novu sezonu. I to ni manje ni više do dobro poznato ime - Niko Gaitan! 

Argentinski fudbaler koji je slavu stekao noseći dres Benfike, a veliki transfer napravio prelaskom u redove Atletiko Madrida (25.000.000 evra), napustio je kineski Dalijan Infan i uskoro će zvanično postati igrač Čikago Fajera. Posle samo godinu dana u Kini, iskusni vezista raskinuo je saradnju sa tamošnjim prvoligašem koji je morao da oslobodi prostor za nove strance - Mareka Hamšika i Emanuela Boatenga.   

Gaitan, doduše, nije ni opravdao očekivanja, pošto je na 30 utakmica za Dalijan postigao samo dva gola. Kineski klub zvanično je saopštio da je saradnja završena, pretpostavka je - sporazumno, tako da Čikago neće morati da plati obeštećenje. 

Uz Bastijana Švajnštajgera Argentinac Gaitan biće najveća zvezda Fajera naredne sezone. 

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar