Valverde pecnuo Real!

Kad ga oni nisu dali u prvom, mi smo u drugom! Trener Barselone tvrdi da će u subotu u derbiju biti potpuno druga priča.

Fudbal 28.02.2019 | 13:15
Valverde pecnuo Real!
Nepisano fudbalsko pravilo da kada se tim propisno ispromašuje, stigne ga kazna, dobilo je potvrdu nasred španskog El Klasika. Real je dominirao u prvom poluvremenu, ređao šanse, ali do mreže nikako nije mogao.

Ono što nisu uspeli Madriđani, jesu momci iz Barselone u drugom poluvremenu. Oni nisu promašivali. Konačnih 3:0 za šesto uzastopno finale! Katalonci od 2014. godine nisu doživeli eliminaciju u Kupu Kralja.

Sve to je razlog za zadovoljstvo čoveka koji se gotovo nikada ne smeje – trenera Ernesta Valverdea.

„Igrali smo dva različita poluvremena. U prvom su oni bili bolji. Lako su nam oduzimali loptu i pravili kontre. Nismo mogli da uhvatimo pravi ritam. Ali, u nastavku smo zaigrali sa mnogo više odlučnosti. Oni nisu pogodili u prvom, mi jesmo u drugom poluvremenu“, mirno je konstatovao Valverde.

Nova derbi priča je već u subotu. Isti stadion, isti rivali, samo u prvenstvu Španije. Ernesto Valverde se već okrenuo toj utakmici.

„Biće u subotu neka druga priča. Mi smo sada psihički jači, ali moraćemo da odigramo mnogo bolje. Real sada nije bio uspešan ispred našeg gola, međutim, ne smemo da dozvolimo takve situacije ponovo. A, pogledajte i ovaj podatak: u Lionu nismo postigli gol iz 25 šuteva, dok smo u Madridu imali stoprocentni učinak: tri udarca – tri pogotka“, naglasio je Valverde.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar