Novi ugovor za Maksimovića!

8. 000. 000 evra plus bonusi! Da se ispravi nepravda. . .

Fudbal 02.03.2019 | 17:00
Novi ugovor za Maksimovića!
Nikola Maksimović i Napoli su na pragu produžetka saradnje pošto su dogovoreni detalji novog ugovora, javljaju italijanski mediji.

Prema informacijama sa Čizme, klub sa San Paola i srpski defanzivac su dogovorili nastavak saradnje i uskoro bi trebalo da stigne i zvanična potvrda. Maksimoviću je ponuđen znatno bolji ugovor od onoga koji ima trenutno. Srbin je pristao na ponudu vrednu 2.000.000 evra po sezoni za ugovor na četiri godina. Plus bonuse za ostvarene timske i individualne uspehe.

Podsetimo, Maksimovićev aktuelni ugovor ističe na leto 2021. godine i vredan je 1.200.000 evra po szeoni. Sa tom platom, Srbin je bio jedan od najlasbije plaćenih igrača u ekipi. Tačnije, tek 18. po visini plate u ekipi. Iza njega su samo Pjotr Zjelinski, golmani Meret i Karnezis, vezisti Una i Dijavara i defanzivci Malki i Luperto.

A Maksimović je na terenu svakako bi jedan od bitnijih igrača za Napolitance. Od odlaska Mauricija Sarijai dolaska Karla Anćelotija je dobio znatno bitniju ulogu i postao jedan od stibova odbrane. Anćeloti ga podjednako uspšeno koristi kao štopera i desnog beka, a Srbin je uglavnom bio među najbolje ocenjenim igračima u ekipi. Pogotovo će u nastavku sezone biti bitan za Napolitance s obzirom na tešku povred startnog štoipera Raula Albiola.

Očekuje se da Napoli pored Maksimovića objavi i produžetak saradnje i povišicu za Pjotra Zejlinskog koji je sa platom od 1.100.000 evra po sezoni taođe bio finansijski potcenjen dok je na terenu bio jedan od ključnih igrača.

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar