Kazna zatvora u trajanju 30 god.

Vrhovni sud Republike Srpske osudio je Aliju Hrustića (50) iz Kamičana, kod Prijedora, na 30 godina robije zbog ubistva supruge Azre Hrustić (35) i njenog partnera Envera Halilagića (41).

Republika Srpska 26.02.2019 | 10:16
Kazna zatvora u trajanju 30 god.
Drugostepeni sud potvrdio je, naime, osuđujuću presudu Okružnog suda u Prijedoru, te je preinačio u dijelu koji se odnosi na izrečenu kaznu, a koju je smanjio za pet godina.

Krivim je proglašen da je nožem i sjekirom iskasapio Azru, te Envera, s kojim je nju zatekao u spavaćoj sobi.

Istragu u ovom slučaju vodilo je Okružno javno tužilaštvo Prijedor, koje je temeljnom istragom, i dokazima izvedenim u sudnici prijedorskog Okružnog suda, uspjelo dokazati krivicu Hrustića.

Ubistvo se dogodilo u maju 2017. godine, u kući u mjestu Srednji Jakupovići, u kojoj je ubijena žena kraće vrijeme stanovala.

Po riječima mještana, Aliju je Azra, prije toga, ostavila i napustila kuću, a pokrenut je bio i razvod između njih. Nakon ubistva, Alija Hrustić je otišao u policiju i sam se predao, a prizor koji su policajci zatekli bio je jeziv.

Izvor blizak istrazi ispričao je ranije da je u pitanju scena poput one u horor filmu - ljubavnici su goli i iskasapljeni ležali u lokvi krvi.

"Prema rezultatima obdukcije Alija je bivšu suprugu vjerovatno prvo udario sjekirom u glavu, a potom ju je još nekoliko puta udario po tijelu. Poslije toga nastavio je da je ubada nožem. Na njenom tijelu nađeno je ukupno 20 rana po glavi, vratu, grudnom košu, trbuhu i rukama", otkrio je ranije izvor blizak istrazi.

Halilagić je, kako je utvrđeno obdukcijom, takođe na desetine puta izboden nožem po tijelu.

(Nezavisne)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Hasan

26.02.2019 13:19

Njemu 50 njoj 35 a svaleru 40 , jarane dasi radio domaci zadatak kako treba nebi sad bio u prdekani , a vala i nije bila neka treba licno sam ih poznavao obadvoje ali eto zali boze , njih nejma pa nejma

ODGOVORITE
Name

Amonimus

26.02.2019 13:51

U velikoj sam dilemi da li si nepismeniji ili gluplji.