Đere: Upisao sam se u listu strijelaca, sad je lakše...

"Znao sam da jednom mora da krene na bolje", poručuje srpski teniser posle osvajanja prvog ATP turnira i skoka na 37. mesto svetske liste.

Tenis 28.02.2019 | 11:30
Đere: Upisao sam se u listu strijelaca, sad je lakše...
Laslo Đere napravio je najveći uspeh u karijeri osvajanjem prvog ATP turnira u Rio de Žaneiru.

Mladi srpski teniser podigao je pehar turnira serije ATP 500 u Brazilu, nakon što je u finalu savladao Kanađanina Feliksa Ožea Alisima rezultatom 6:3, 7:5.

Taj uspeh doneo je Laslu veliki skok na ATP listi, pa je sa 90. mesta stigao do 37. pozicije.

Đere je uspeo u onome čemu je godinama težio.

"Sve je još sveže, i svestan sam i nisam nedelje iza mene i svega što mi se dogodilo za samo sedam dana. Bila je to nedelja velikih emocija, razornih emocija, posebno u trenutku kada sam uzeo taj pobednički poen i podigao pehar. Zauvek ću se sećati tog dana", poručio je Đere nakon prespavane noći.

U Rio de Žaneiru igrao je prvi put i osvojio je prvi pehar.

"Znao sam da jednom mora da krene na bolje, nakon toliko mečeva, turnira na kojima sam imao velike mečeve u šaci, na kraju gubio tesno, sada se sve otvorilo. Sve je krenulo pobedom nad Dominikom Timom, nakon toga dobio sam posebno nadahnuće i osećao da je došlo vreme za nešto veće", rekao je 23-godišnji Laslo.

Teniski svet upoznao je tihog heroja, a slika sa zatvaranja turnira kada sa velikom knedlom u grlu, pomešanih osećanja sreće i tuge prima pehar ganula je sve.

Laslov emotivni govor nikoga nije ostavio ravnodušnim, jer je trofej posvetio preminulim roditeljima.

"Zahvaljujući njima ja sam ovo što jesam, beskrajno su verovali u mene. Zajedno smo sanjali ovaj trenutak i verujem da me oni sada vide. Želeo sam da ih učinim ponosnim. Večno sam im zahvalan na svemu, moje misli su sa njima, kao i moje srce. Ostaću zauvek posvećen tome da sve što radim radim na način kako su me oni učili", naveo je srpski teniser.

Laslo Đere kreće novim putem, sada kao 37. igrač sveta, i to bez odmora, jer ga odmah očekuje učešće na turniru u Sao Paolu.

"Neće mi biti novo da odmah nakon finala idem na drugi turnir, ali ono što mnogo toga menja u budućnosti je taj novi renking kao i titula koja mi je donela veliku dozu samopouzdanja. Kao 37. igraču na svetu sada su mi vrata velikih turnira otvorena, na nekima ću biti i nosilac, i to će mi mnogo značiti. Pobeda u Riju mi je vetar u leđa, psihičko olakšanje, jer, fudbalski rečeno, upisao sam se u listu strelaca i sada je sve lakše", dodao je Đere.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar