Pamela Anderson moli Putina da zaštiti kitove

Holivudska glumica Pamela Anderson uputila je ruskom predsedniku Vladimuru Putinu otvoreno pismo, u kome traži oslobađanje kitova orka i beluga koji su zarobljeni blizu mesta Nahotka u regionu Primorski kraj, na ruskom Dalekom istoku.

Zabava 25.02.2019 | 13:11
Pamela Anderson moli Putina da zaštiti kitove
Kao članica Savetodavnog odbora Međunarodnog fonda za dobrobit životinja (IFAW), Pamela  je pismo objavila na zvaničnoj internet stranici fondacije pod svojim imenom, prenosi Tas. Pamela Anderson se već godinama aktivno bavi zaštitom životinja
 
U pismu ona moli Putina da naredi njihovo oslobađanje.

„Pišem vam zbog 11 orka i 87 beluga kitova koji su trenutno zarobljeni blizu Nahotke. Želim da se zahvalim ruskoj vladi što preduzima važne korake u sprečavanju međunarodne prodaje ovih kitova. Razumem da je vlada preduzela inicijativu da oslobodi ova veločanstvena bića i vrati ih u njihove prirodne vode na ruskom dalekom istoku“, napisala je poznata glumica.

Kako je dodala, nada se da će ruska vlada u saradnji sa ekolozima i međunarodnim stručnjacima razviti profesionalni plan za povratak orki i beluga u njihovo prirodno stanište.

Ranije je javljeno da je 11 orki nezakonito uhvaćeno radi prodaje u Kini i da se čuvaju u posebnom centru u Nahotki, kao i oko 90 beluga kitova.

Kako se navodi, pokrenuta je krivična prijava zbog ilegalnog plena, a pre tri dana Putin je naredio Ministarstvu prirodnih resursa i Ministarstvu poljoprivrede da do 1. marta odluče o sudbini kitova.

RTS
foto:internet

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

KS

25.02.2019 16:58

Pamela...Pamela....zasto me nisi htjela?!!

ODGOVORITE