Bregzit: Mejova odgađa glasanje

Samo 33 dana prije nego što Velika Britanija treba napustiti Evropsku uniju, premijerka Tereza Mej ponovo je odložila glasanje u parlamentu o sporazumu o Brexitu, u očajničkom pokušaju da kupi više vremena da revidira uslove sporazuma sa Briselom, javlja CNN.

Svijet 24.02.2019 | 19:34
Bregzit: Mejova odgađa glasanje
Glasanje je bilo zakazano za srijedu. Međutim, govoreći novinarima koji putuju na samit EU-Arapska liga u nedjelju u Egiptu, Mej je izjavila da će se to sada dogoditi do 12. marta - samo 17 dana prije Brexita.

Mej je rekla da će se u utorak vratiti u Brisel na razgovore.

"Kao rezultat toga, nećemo imati glasanje u Parlamentu naredne sedmice, ali ćemo osigurati da se to dogodi do 12. Marta", rekla je novinarima u avionu za Egipat, javili su britanski Press Association i Reuters.

Downing Street potvrdio je odgodu glasanja CNN-u.

(Fena)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Joja

24.02.2019 19:01

Na vrh one stvari ste mi se popeli bando britanska.

ODGOVORITE
Name

Strijela

24.02.2019 22:26

Konačno da ste se dobro spotakli sa BREGZITOM, frka neviđena, a vijekovima ste uništvali, otimali, izrabljivali druge narode i tako se bogatili. Krojili granice drugima, pa tako termin Zapadni Balkan nastade baš u Londonu, e sad vas je stiglo , sad se vama kroji. Poznate kompanije izlaze, premiještaju se u druge zemlje EU, npr Republiku Irsku, koju ste tlačili 800 godina. Vidi, vidi kako se kolo okreće, ha, ko bi gori - sad je doli. Nikad niste više pali kao sad, pa zar se to moglo desiti jednoj takvoj nadnaciji, "superiornoj" , jer svi drugi narodi su u vašim očima nižeg ranga od vas.

ODGOVORITE
Name

Vesna

24.02.2019 22:38

Bi li vi piškili ili kakili...

ODGOVORITE