Čelsi i novi trener - Holand iskočio u prvi plan!

Tako pod vinjetom ekskluzivno javlja ugledni britanski Telegraf. . .

Fudbal 23.02.2019 | 11:45
Čelsi i novi trener - Holand iskočio u prvi plan!
Čelsi je tema broj jedan i tokom današnjeg dana na Ostrvu. Prvo zabrana dovođenja igrača u dva naredna prelazna rok, pa onda i novo ime na listi potencijalnih naslednika Mauricija Sarija. Telegraf tu vest donosi kao ekskluzivu, a ona kaže: ukoliko Italijan tokom naredne nedelje dobije otkaz, na njegovo mesto mogao bi da dođe Stiv Holand, aktuelni pomoćnik Gareta Sautgejta u nacionalnom timu Engleske. 

Sari je odveo Plavce u osminu finala Lige Evrope, ali neće mu to sačuvati posa ukoliko izgubi od Mančester Sitija u nedelju, u Liga kupu, a ne piše mu se dobro ako je suditi po prethodnom okršaju ovih rivala. Da stvar bude još gora, posle Stija dolazi im Totenhem u okviru 27. kola Premijer lige.  

Holand je inače Čelsijev čovek. U klubu sa Stamforda proveo je punih osam godina na različitim funkcijama, uglavnom kao pomoćnik. U klubu zato vlada mišljenje da bi upravio on bio pravo rešenje. Holandu na ruku ide i što bi svaki drugi kandidat, a tu se pre svega misli na Zinedina Zidana, tražio određene garancije oko ostanka igrača (Azara i Hadsona Odoija), odnosno dovođenja pojačanja. Posle ove kazne i zabrane dovođenja novih igrača punih godinu dana, jasno je da ne otpada samo Zidan, već i svi ostali kandidati. Pa među njima najverovatnije i Frenk Lampard.  

Zbog svega toga Holand je iznenada postao favorit broj jedan (uz Đanfranka Zolu, sadašnjeg Sarijevog pomoćnika) da bar privede sezonu kraju. U FA, tvrdi Telegraf, ne bi trebalo da prave problem, jer im je Čelsi učinio uslugu kada je Holanda pustio u Savez 2016. Sada je vreme da se usluga vrati.  

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar