Šta radi NBA legenda u penziji? Duva!

Legendarni Don Nelson (78) najiskrenije odgovorio na pitanje čime se bavi nakon košarke.

Košarka 04.03.2019 | 20:30
Šta radi NBA legenda u penziji? Duva!
On je jedan od najznačanijih trenera u istoriji NBA lige, rekorder je u broju ostvarenih pobeda (1.333!) i 2009. godine je na NBA draftu "pokupio" Stefa Karija i doveo ga u Golden Stejt.

Slavni trener Don Nelson (78) povukao se iz trenerskog posla 2010, kao petostruki NBA šampion u vreme igračke karijere i trostruki dobitnik priznanja "Trener godine".

Legendarni šef Milvokija, Golden Stejta i Dalasa uvršten je 2012. godine uvršten u Nejsmitovu "Kuću slavnih" u Springfildu, dok je na miru organizovao penzionerski život.

Danas izgleda malo drugačije nego što ga ljubitelji košarke pamte. Ima dužu kosu i živi na Mauiju, havajskom ostrvu, daleko od rodnog Mičigena.

A, šta tamo radi?

"Pušim malo trave", rekao je na konferenciji za novinare prošle noći, u društvu svojih nekadašnjih igrača, Džejsona Ričardsona i Stivena Džeksona, velikog košarkaša koji je lično priznao da je "duvao" kroz čitavu karijeru.

Dok je Džekson podizao obe ruke u vazduh, zadovoljan onim što čuje, Nelson je dodao:

"Ali, ali... Nikad nisam duvao dok sam igrao i vodio ekipe... To je sada legalnije nego što je ikad bilo i uživam".

Nakon što se buka "slegla", Nelson je dodao da se sada bavi "iznajmljivanjem".

"Investirao sam svoje bogatstvo u Mauiju i iznajmili smo građevine koje smo sagradili i kupili. Lepo živimo", dodao je čuveni trener.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar